Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ενάντια σε Ελληνες και μετανάστες

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να μην περιμένουν τις εκλογές, να δράσουν από τώρα, για να εμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους και, όποτε γίνουν οι εκλογές, να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και να ενισχύσουν το ΚΚΕ

Αρρηκτα συνδεδεμένη με τη νέα αντεργατική έφοδο στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι η επίθεση κατά των μεταναστών, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της απάνθρωπης κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, όπως επιβεβαιώθηκε με τις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Λουί Θαπατέρο, στη Μαδρίτη.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνεται ότι η ΕΕ όχι μόνον ευθύνεται, αλλά και επιθυμεί την μετανάστευση. Οι απάνθρωπες συμφωνίες και τα μέτρα κατά των μεταναστών στοχεύουν σε μετανάστες ομήρους, μισοπαράνομους και φοβισμένους, ώστε να γίνονται εύκολο θύμα στην άγρια εκμετάλλευση των εργοδοτών και να τους αξιοποιούν για την προώθηση γενικότερων αντιδραστικών σχεδίων.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που αποφάσισαν και προωθούν μαζί φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις στην ΕΕ, είναι ακόμα χειρότερες από τα φοροεισπρακτικά μέτρα σε βάρος του λαού, γιατί κάνουν πιο βαθιά και πιο μεγάλη την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τη ληστεία των αυτοαπασχολούμενων από τους επιχειρηματικούς ομίλους.


ΣΕΛ.  6  -  9

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ