Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10422

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑμΕΑ
Βορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα

Σε πρωταγωνιστή της παράδοσης των ηλικιωμένων και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αναγορεύεται η Περιφέρεια Αττικής, με την εφαρμογή προγραμμάτων απασχολησιμότητας για τη λεγόμενη κοινωνική συνοχή.


ΣΕΛ.  14
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Εφιαλτικές διαστάσεις με αύξηση 22,6%

Η αύξηση της ανεργίας χτυπά ιδιαίτερα νέους και γυναίκες. Αποδεικνύει ότι η λεγόμενη πολιτική στήριξης της απασχόλησης, δηλαδή νέα κίνητρα και παροχές στους εργοδότες, δεν περιορίζει την ανεργία, είτε την εφαρμόζουν φιλελεύθερες είτε σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  12

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ενάντια στην κρατική τρομοκρατία

Το γεγονός ότι στην ΕΥΠ ανατίθεται πιο ενεργός ρόλος στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, με βάση τους δήθεν αντιτρομοκρατικούς νόμους και τη συμφωνία της Ελλάδας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, δείχνει τη νομιμοποιημένη παρέμβαση της ΕΥΠ στο χτύπημα και τη διάβρωση του κινήματος

Στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος στοχεύει το νομοσχέδιο για την ταυτοποίηση των χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας - που ενσωματώνει και την τροπολογία για το φακέλωμα μέσω DNA με την ίδρυση «τράπεζας DNA», καθώς και τη διεύρυνση της οπτικής - ηχητικής παρακολούθησης με τη λειτουργία και χρήση των καμερών. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εντάσσει την ΕΥΠ, ακόμη πιο ενεργά, ως μηχανισμό καταστολής, στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος, αναβαθμίζοντάς την επιχειρησιακά και «θεσμικά», με πρόσχημα την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, όπου ως τρομοκράτης νοείται πρωταρχικά το λαϊκό κίνημα. Ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν από κοινού να στήσουν ένα νέο αποπροσανατολιστικό καυγά πάνω στο θέμα της αλλαγής αρχηγού της ΕΥΠ. Το γεγονός ότι στην ΕΥΠ ανατίθεται πιο ενεργός ρόλος, μαζί με τα άλλα μέτρα καταστολής, παρότι δεν ξαφνιάζει, σημαίνει ότι το λαϊκό κίνημα πρέπει να επαγρυπνεί και να τα αντιμετωπίσει.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Δυναμικά για την προστασία των ανέργων

Συμβολική κατάληψη, ταυτόχρονα, σε εννιά καταστήματα της Εφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στο κέντρο, έκαναν χτες εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, συνεχίζουν αταλάντευτα τους ταξικούς αγώνες τους για την ουσιαστική προστασία των ανέργων του κλάδου, πρόβλημα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.


ΣΕΛ.  12

Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη και ώρα 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην εκφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να έχουν τα κόμματα την κρατική επιχορήγηση ως αποκλειστική ή κατά κύριο λόγο πηγή των οικονομικών τους». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην Ομόνοια (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).


Επικίνδυνοι

Τα αστικά ΜΜΕ αναπαράγουν τις ικανότητες της ΕΥΠ στην εξάρθρωση μιας επιχείρησης του οργανωμένου εγκλήματος. Που διαπλεκόταν με το αστικό κράτος, με νόμιμες επιχειρήσεις κλπ. Οι τηλεφωνικές υποκλοπές, η ταυτοποίηση μέσω γενετικού υλικού, οι χαφιεδοκάμερες, η προβολή τους ως όπλα κατά του εγκλήματος είναι μια συστηματική προπαγάνδα καλά οργανωμένη, προκειμένου να δημιουργηθεί ψυχολογία ανοχής, συνειδητής αποδοχής της χρησιμότητας του ελέγχου της ατομικής ζωής και της συλλογικής πάλης του λαού από την ΕΥΠ, τους πράκτορές της, τα εργαλεία της. Να επιβληθεί ο τρόμος του ακατάπαυστου «αόρατου» ελέγχου. Οχι για την «ασφάλεια των πολιτών». Επίθεση του κράτους της δικτατορίας των μονοπωλίων ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα και υπονόμευση της δράσης του επιδιώκεται. «Η επιλογή Εισαγγελέως ως Διοικητή της ΕΥΠ σηματοδοτεί τη στροφή της Υπηρεσίας στο εσωτερικό της χώρας», έγραψε χτες «Το Βήμα». Ο δικομματικός καυγάς σ' αυτό πάει να συγκαλύψει τη διαπλοκή με ανάλογες «συμμαχικές» υπηρεσίες. Αλλά μήπως με ένα «λειτουργό της τυφλής Δικαιοσύνης» στην ΕΥΠ πάνε να προσδώσουν αίγλη «Δικαίου» στην κρατική τρομοκρατία, με ενεργότερη συνέργεια της «Δικαιοσύνης», και «κατασκευή» ενόχων ανάλογα με τις επιδιώξεις μονοπωλίων και κράτους; Επικίνδυνες εξελίξεις. Γι' αυτό, επαγρύπνηση, οργάνωση, αγώνας για όλα τα λαϊκά δικαιώματα.



Στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία ζούσαν καλύτερα

Ερευνα δείχνει ότι το 57% των Ανατολικογερμανών συμφωνούν ότι είχαν καλύτερη ζωή από τη σημερινή.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ