Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Καταδικάζουν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του ΟΑΣΕ

Πενήντα (50) κόμματα από όλο τον κόσμο έχουν ως τώρα υπογράψει την κοινή δήλωση

Με την απόκρυψη της μεγάλης συμβολής της Σοβιετικής Ενωσης στη συντριβή του φασισμού θέλουν να χτυπήσουν την κομμουνιστική ιδεολογία σήμερα
Με την απόκρυψη της μεγάλης συμβολής της Σοβιετικής Ενωσης στη συντριβή του φασισμού θέλουν να χτυπήσουν την κομμουνιστική ιδεολογία σήμερα
Την έντονη καταδίκη στο νέο αντικομμουνιστικό ψήφισμα που ψηφίστηκε στις 3 Ιούλη στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εκφράζουν 50 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, με κοινή δήλωσή τους. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το εξής:

«Καταδικάζουμε έντονα το νέο αντικομμουνιστικό ψήφισμα με τον τίτλο "Για την Επανένωση της Διαιρεμένης Ευρώπης" που εγκρίθηκε στις 3 Ιούλη 2009 από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ, που συνεδρίασε στο Βίλνιους, το οποίο περιέχει μια χοντροκομμένη διαστρέβλωση της Ιστορίας, απόρριψη του ρόλου της Σοβιετικής Ενωσης στη Νίκη κατά του φασισμού. Το ψήφισμα ταυτίζει τον κομμουνισμό με το φασισμό. Αυτοί που προχώρησαν σε κάτι τέτοιο δε θέλουν να θυμούνται ότι ήταν η Σοβιετική Ενωση που είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το φασισμό. Οι συγγραφείς του ψηφίσματος, αυτοί οι διαστρεβλωτές της Ιστορίας, ξέχασαν ή δε γνωρίζουν ποιος ήταν αυτός που πρόδωσε το 1938 στο Μόναχο την Τσεχοσλοβακία, κάτι που οδήγησε στην εξάλειψη της κρατικής υπόστασης αυτής της χώρας και στη φασιστική σκλαβιά τον τσέχικο και σλοβάκικο λαό.

Αυτοί που ψήφισαν αυτό το ψήφισμα επί της ουσίας δικαιώνουν και ενισχύουν το "κυνήγι των μαγισσών" ενάντια στους κομμουνιστές σε μια σειρά χώρες - μέλη του ΟΑΣΕ, όπου διώκονται οι κομμουνιστές, απαγορεύονται οργανώσεις νεολαίας τους και δικαστικά διώκονται κόμματα για τη χρήση των παραδοσιακών συμβόλων τους.

Ταυτόχρονα, το ψήφισμα αυτό ανοίγει ευρύτερα τις πιθανότητες δίωξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της λήψης μέτρων κατά των κομμουνιστικών κομμάτων.

Την ίδια ώρα γινόμαστε μάρτυρες της ουσιαστικής δικαίωσης των ναζιστών σε μια σειρά χώρες, μεταξύ άλλων και στη χώρα που φιλοξένησε την παραπάνω Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να αμαυρώσει τη μνήμη των αντιφασιστών, των αγωνιστών του κινήματος της Αντίστασης, όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό.

Η έξαρση του αντικομμουνισμού στην Ευρώπη δεν είναι παροδικό φαινόμενο. Εκφράζει το φόβο της άρχουσας τάξης μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και τη νέα επικαιρότητα που αποκτά το αίτημα για κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και η αναγκαιότητα της ριζικής αλλαγής της κοινωνίας.

Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας τους με τους κομμουνιστές, πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους φορείς του αντικομμουνισμού, αφού η Ιστορία έχει αποδείξει πως οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις αποτελούν προάγγελο γενικότερων επιθέσεων στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.

Θα απαντήσουμε στους προβοκάτορες και στους αντικομμουνιστές με τον κοινό μας αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για το σοσιαλισμό».

Τα κόμματα που υπογράφουν

Τα κόμματα που υπογράφουν την κοινή δήλωση είναι τα εξής (η κατάταξη με βάση το αγγλικό αλφάβητο):

1. Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής

2. Κομμουνιστικό Κόμμα Αρμενίας

3. Κομμουνιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές

4. ΚΚ Λευκορωσίας

5. Εργατικό Κόμμα Βελγίου

6. ΚΚ Βραζιλίας

7. ΚΚ Βρετανίας

8. Νέο ΚΚ Βρετανίας

9. Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών

10. ΚΚ Καναδά

11. ΚΚ στη Δανία

12. ΚΚ Δανίας

13. ΚΚ Φινλανδίας

14. Γερμανικό ΚΚ

15. ΚΚΕ

16. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας

17. Κόμμα Τουντέχ του Ιράν

18. ΚΚ Ιρλανδίας

19. Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

20. Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών

21. Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

22. Λιβανέζικο ΚΚ

23. Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανίας

24. ΚΚ Λουξεμβούργου

25. ΚΚ Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)

26. Kόμμα του Κογκρέσου για την Ανεξαρτησία της Μαδαγασκάρης (AFKM)

27. ΚΚ Μάλτας

28. Κόμμα Κομμουνιστών του Μεξικού

29. Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού

30. Νέο ΚΚ Ολλανδίας

31. ΚΚ Νορβηγίας

32. Περουβιάνικο ΚΚ

33. Φιλιππινέζικο ΚΚ (1930)

34. ΚΚ Πολωνίας

35. Πορτογαλέζικο ΚΚ

36. Ρουμάνικο ΚΚ

37. ΚΚ Ρώσικης Ομοσπονδίας

38. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Κόμμα των Κομμουνιστών της Ρωσίας

39. Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας

40. Κόμμα των Κομμουνιστών της Σερβίας

41. ΚΚ Σλοβακίας

42. Νοτιοαφρικανικό ΚΚ

43. ΚΚ των Λαών της Ισπανίας

44. ΚΚ Ισπανίας

45. ΚΚ Σρι Λάνκα

46. ΚΚ Σουηδίας

47. Συριακό ΚΚ

48. ΚΚ Τουρκίας

49. ΚΚ Ουκρανίας

50. Ενωση Κομμουνιστών της Ουκρανίας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ