Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της πάλης

«Την επιχείρηση βαρβαρότητας σε βάρος οικονομικών μεταναστών στην Πάτρα, ιδιαίτερα ανηλίκων» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

«Η επιχείρηση σχεδιάστηκε με συνεργασία της κυβέρνησης της ΝΔ με τον νομάρχη Αχαΐας και το δήμαρχο της Πάτρας. Οι αντιμεταναστευτικές οδηγίες της ΕΕ, η μηδενική ανοχή του ΠΑΣΟΚ, η ρατσιστική πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ. δίνουν αέρα στα πανιά όσων θέλουν να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ότι θα λύσουν το μεταναστευτικό με ΜΑΤ, μπουλντόζες, αυταρχισμό και τρομοκρατία. Οσων θέλουν να κρύβουν τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την προσφυγιά, τη μετανάστευση. Αιτίες που βρίσκονται στην ιμπεριαλιστική πολιτική που οι ίδιοι υπηρετούν» τονίζει το ΠΑΜΕ και απαιτεί:

«Να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν», ενώ καλεί «την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας να εναντιωθούν στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Καλεί τα συνδικάτα, το λαό της Αχαΐας να καταδικάσουν τις αγριότητες, τα απάνθρωπα μέτρα σε βάρος των μεταναστών. Να οργανώσουν συζητήσεις στους χώρους δουλειάς για τα προβλήματα του κομματιού της Εργατικής Τάξης που αποτελούν οι μετανάστες. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και να παλέψουν για την ένταξή τους στα συνδικάτα. Μαζί Ελληνες και μετανάστες ενάντια στην αντεργατική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ