Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΥΜΝΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ: «Η αρρώστια της διαφθοράς είναι πλέον βαθύτατα ριζωμένη σε πολλές εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας. Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει ένας από τους μεγάλους εθνικούς στόχους της επόμενης δεκαετίας, αρκεί να συνεργαστούν επιτέλους οι πολιτικοί ηγέτες γι' αυτό. Αν δεν συμβεί αυτό, θα την πληρώσουμε ακόμη πιο ακριβά τη διαφθορά, σε ανάπτυξη, εγκληματικότητα και διάβρωση αξιών» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ: «...υπάρχουν επίορκοι αστυνομικοί σε ρόλους τυφλοπόντικα. Δηλαδή ενημερώνουν κακοποιούς για τις δραστηριότητες, τα σχέδια και τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας (...) αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρμόδιοι εκάλεσαν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και της ανέθεσαν τις έρευνες. Η πολυσυζητημένη ΕΥΠ (η άλλοτε ΚΥΠ που συνέδεσε τη δράση της με τη γέννηση της απριλιανής δικτατορίας) έδειξε τώρα ένα άλλο πρόσωπο (...) με τη χρήση συσκευών υψηλής τεχνολογίας εντόπισε τους κακοποιούς και συνέβαλε αποφασιστικά στη σύλληψή τους» (ο Σ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

ΤΡΕΜΕΤΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ: «Επείγει να αλλάξουν (...) ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιώτες (με τα περιβόητα και ανέλεγκτα κουπόνια) (...) ο τρόπος ελέγχου του πολιτικού χρήματος (κομματικά ταμεία, εκλογικές δαπάνες κτλ.)» (ο Γ. Βότσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΛΟΓΙΑ: «Πιστεύω ότι αποτελεί άμεση πολιτική προτεραιότητα η Ελλάδα να μπει ξανά σε έναν νέο ιστορικό κύκλο που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δυνατότητα της πολιτικής να προασπίζει τη νομιμότητα και να κολάζει παραδειγματικά την παραβατικότητα. Υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα διαφάνειας που αφορούν ακόμη και τον τρόπο που λειτουργεί η Βουλή και τα κόμματα. Πρέπει να στείλουμε πολύ ισχυρά μηνύματα ανατροπής αυτής της νοσηρής κατάστασης» (ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ