Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αντιπολεμικές μαθητικές εκδηλώσεις

Οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες των μαθητών της χώρας συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα. Με πορείες, αποχές από τα μαθήματα, συναυλίες, αλλά και εκδηλώσεις ενημέρωσης, οι μαθητές εκφράζουν τα αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα και διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο, την τρομοκρατία, τους βομβαρδισμούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη:

- Οι μαθητές του 5ου ΕΛ Αιγάλεω προχωρούν σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους (τις δύο τελευταίες) και κλείσιμο κεντρικού δρόμου.

- Στο Περιστέρι οι μαθητές από τα 4ο, 13ο, 10ο, 9ο ΕΛ πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι συναυλία στην πλατεία Αγίου Αντωνίου.

- Οι μαθητές από το 60ό ΕΛ Κυψέλης διοργανώνουν στις 2 το μεσημέρι κινητοποίηση στην πλατεία Κυψέλης.

- Στις 9.30 το πρωί οι μαθητές στην Κατερίνη, συγκεντρώνονται στο πάρκο απέναντι από το CAFE.

Αύριο, Παρασκευή, οι μαθητές του 1ου ΕΛ Καματερού θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση και συναυλία στην πλατεία Καματερού.

Το Σάββατο οι μαθητές του 1ου ΕΛ Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιήσουν συναυλία στις 7 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου τους. Την ίδια μέρα συναυλία έχουν προγραμματίσει και οι Μαθητές Ενάντια στον πόλεμο στα Γιάννενα, στις 8 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.

Επίσης, οι μαθητές ορισμένων σχολών της Σιβιτανιδείου διοργανώνουν βδομάδα αντιπολεμικής δράσης και ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη το χώρο κοσμούν δύο εμπνευσμένα πανό: «Ο θάνατος πάει διακοπές στο Αφγανιστάν», «Γιατί δεν έχουμε βιβλία; Γιατί οι Αμερικάνοι έχουν έξοδα πολέμου». Ταυτόχρονα, αναπτύσσονται συζητήσεις που εκφράζουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο.

Οι μαθητές του 61ου ΕΛ Γκράβας έχουν συστήσει την Αντιπολεμική Κίνηση Μαθητών και όλο αυτό το διάστημα μαζεύουν τρόφιμα, φάρμακα και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια για το λαό του Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ