Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Προγραμματίζονται νέες πρωτοβουλίες

Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του Αφγανιστάν εξέφρασε η Αντιπολεμική Επιτροπή Πειραιά στην προχτεσινή της συνεδρίαση. Οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων της πόλης που συμμετείχαν στη συνεδρίαση κατήγγειλαν την ένταση των επιχειρήσεων, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό τους. Επίσης ζήτησαν να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, τονίζοντας ότι κανένας Ελληνας στρατιώτης δεν πρέπει να βγει έξω από τα σύνορα. Επίσης να τερματιστούν οι διευκολύνσεις που παρέχονται από την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστές.

Ακόμα, επισημάνθηκαν οι εκβιασμοί που γίνονται για την επέκταση του πολέμου και σε άλλες χώρες με πρόσχημα το χτύπημα της τρομοκρατίας, ενώ σημειώθηκε η ένταση της ιδεολογικής τρομοκρατίας από όλα τα ΜΜΕ. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω λαμβάνεται νέα δέσμη αντιδραστικών μέτρων από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία προκειμένου να χτυπηθούν οι λαϊκές ελευθερίες.

Υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανάληψης νέων πρωτοβουλιών για τη διεύρυνση της Αντιπολεμικής Επιτροπής. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνουν συναντήσεις με μαζικούς και επιστημονικούς φορείς του Πειραιά, καθώς και με εργατικά σωματεία. Θα ενισχυθούν οι προσπάθειες για δημιουργία αντίστοιχων επιτροπών στους περιφερειακούς δήμους της περιοχής, όπως ήδη έχει γίνει στην Κοκκινιά. Θα αξιοποιηθούν όλες οι μορφές για την ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς. Τέλος θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Πόλεμος και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες», με τη συμμετοχή εκπροσώπων μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ