Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΙΝΑ
Περιοδείες αξιωματούχων στο εξωτερικό

ΠΕΚΙΝΟ.-

Πλήθος επαφών και επισκέψεων σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής ξεκινούν εντός των ημερών υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι.

Η Μόσχα θα είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Κινέζου αντιπροέδρου Χου Ζιντάο, ο οποίος θα έχει το Σάββατο συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και την Κυριακή με άλλους Ρώσους αξιωματούχους. Οι επαφές Ζιντάο στη Μόσχα θα πραγματοποιηθούν λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα στο Πεκίνο με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών δυνάμεων, στρατηγό Ανατόλι Κβασνίν, και με τον οποίο συζήτησε, όπως ανακοινώθηκε, την ενίσχυση της σινο-ρωσικής συνεργασίας ενάντια στην τρομοκρατία...

Τη Δευτέρα, η περιοδεία του Κινέζου αντιπροέδρου συνεχίζεται στη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και την Ισπανία.

Περιοδεία σε πέντε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής ξεκινά από τις 31 Οκτώβρη μέχρι τις 17 Νοέμβρη και ένας άλλος υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος, ο Λι Πενγκ, ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις ηγετών της Αλγερίας, της Τυνησίας, της Κούβας, της Αργεντινής και της Ουρουγουάης.

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Ζου Ρονκγτζί θα παραμείνει στο Πεκίνο, όπου θα υποδεχτεί στις 31 Οκτώβρη τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος ξεκινά την τελευταία μέρα του τρέχοντος μήνα τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

Ο πάπας ζήτησε συγνώμη απ' την Κίνα!

Αίσθηση προκάλεσε χτες η έκκληση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β` για αποκατάσταση - των «παγωμένων» από το 1951 - διπλωματικών σχέσεων του Βατικανού με την Κίνα! Ο πάπας, μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, απολογούμενος, όπως είπε, για «όποια σφάλματα» έκαναν ρωμαιοκαθολικοί ιεραπόστολοι στο παρελθόν στην Κίνα.

«Αισθάνομαι λύπη για εκείνα τα λάθη και τους περιορισμούς του παρελθόντος, και μετανιώνω που πολλοί άνθρωποι βλέποντας αυτές τις αποτυχίες σχηματίζουν την εντύπωση έλλειψης σεβασμού και αναγνώρισης της Καθολικής Εκκλησίας έναντι του κινεζικού λαού», είπε χτες ο πάπας, που κατέληξε ζητώντας «συγχώρεση και κατανόηση για όλα αυτά» και θεωρώντας πως η «ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στη ΛΔ Κίνας και το Βατικανό θα είχαν αναμφίβολα θετικές επιδράσεις για την πρόοδο της ανθρωπότητας»(!).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαφές Πομπέο σε Ιταλία και Βατικανό(2020-10-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2015-11-27 00:00:00.0)
Εξετάζει το ενδεχόμενο «βοήθειας» σε ΕΕ και ΔΝΤ(2012-02-04 00:00:00.0)
Συνεργασία για ενίσχυση των καπιταλιστικών κερδών(2011-05-18 00:00:00.0)
Συμφωνίες πολλών δισ.(2009-10-13 00:00:00.0)
Η Κίνα θα στηρίξει την υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ασφαλείας(2006-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ