Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001 - αριθ. φύλλου: 8108

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
ΝΑΤΟικές αποστολές εντός και εκτός συνόρων!
  • Η 71η Ταξιαρχία Πεζικού γίνεται αερομεταφερόμενη και τίθεται στη διάθεση του ΝΑΤΟ για αποστολές και εκτός συνόρων!
  • Δεν «περπατά» η στρατολόγηση μισθοφόρων, παρά τη μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία περί 6.000 θέσεων... εργασίας!
  • Ξεκινά μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης της ΚΝΕ προς τους νέους στρατευμένους

ΣΕΛ.  7

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
Κατακραυγή για ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ σε ασθενείς και ταμεία

Κατακραυγή ξεσήκωσαν τα σχέδια της κυβέρνησης για το χαράτσι των ασθενών στα απογευματινά ιατρεία με επισκέψεις που φτάνουν μέχρι 44.000 δραχμές, καθώς και η προσπάθεια εμπορευματοποίησης των κυριότερων λειτουργιών μέσα στα νοσοκομεία.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι το λεγόμενο δημόσιο σύστημα υγείας να χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος του από τους ασθενείς και από τα ασφαλιστικά ταμεία, που σε αυτά τη μεγαλύτερη εισφορά έχουν οι ασφαλισμένοι» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ηδη έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, με την οποία αυξάνονται από 8,7% έως 25% τα νοσήλια που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στις ιδιωτικές κλινικές, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα ταμεία με δέκα δισεκατομμύρια δραχμές το χρόνο.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ενσωματώσει το ιατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων στη λογική της, μέσω της διανομής πόρων που θα μαζεύονται από τα νέα αυτά χαράτσια και καλεί τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις να πάρουν πρωτοβουλίες και να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Γρηγοριάδης Κώστας


ΣΕΛ.  12   -   13


ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις

Συλλαλητήριο με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 14 Νοέμβρη οι αγρότες της Καρδίτσας, συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της EE


ΣΕΛ.  27
ΚΟΛΙΝ ΠΑΟΥΕΛ
Βομβαρδισμοί και στο Ραμαζάνι

Με κάθε είδους βόμβες σκορπίζουν το θάνατο οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ενώ το «περιστέρι» της αμερικανικής ηγεσίας, Κ. Πάουελ, ξεκαθάρισε χτες ότι οι φονικές επιδρομές θα συνεχιστούν και στην περίοδο του Ραμαζανιού


ΣΕΛ.  20   -   21
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πάει το «γράμμα» σε Πακιστάν - Ιράν

Στο Ισλαμαμπάντ και την Τεχεράνη μεταβαίνει 1, 2 και 3 Νοέμβρη ο υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να επαναλάβει όσα ζητούν οι Αμερικανοί από αυτές τις δύο χώρες


ΣΕΛ.  6
ΗΠΑ
Αμερικανικός ο άνθρακας;

Τις ΗΠΑ «φωτογραφίζουν» ως χώρα προέλευσης του «τρομοκρατικού» βακίλου άνθρακα μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες και περιοδικά.


ΣΕΛ.  17
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Να αποδοθούν ευθύνες!

Δυναμική παρέμβαση έξω από το χώρο των δικαστηρίων, όπου απολογούνταν ως αργά το βράδυ οι υπόλογοι για το νέο έγκλημα στη Ζώνη, έκαναν χτες οι μεταλλεργάτες.


ΣΕΛ.  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ