Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Η Σένγκεν συστατικό στοιχείο του μηχανισμού καταστολής

Στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σύστημα πληροφοριών Σένγκεν δεύτερης γενιάς πήρε το λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης, ο οποίος είπε τα εξής:

«Το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν από το 1995 που λειτουργεί χρησίμευσε και χρησιμεύει (μαζί με την ΕΥΡΟΠΟΛ) ως εργαλείο που διευκολύνει την ευρωκαταστολή, την κατασκευή και παρακολούθηση υπόπτων, την αντιμετώπιση των κινημάτων αντίστασης και πολιτικής ανυπακοής και την εξολόθρευση του "μετανάστη - εισβολέα" που φτάνει στην Ευρώπη, αναζητώντας μια θέση στον ήλιο. Χρησιμοποιήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο κάθε φορά που οργανώνονταν κινητοποιήσεις λαϊκής αντίστασης στις επιλογές των συμφερόντων της ΕΕ, στη Νίκαια, το Γκέτεμποργκ, τη Γένοβα.

Πριν ένα μήνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτησε έκθεση προόδου, στην οποία ο εισηγητής ανέφερε αποκαλυπτικότατα στοιχεία για την αυθαιρεσία και αναξιοπιστία των προσωπικών δεδομένων που έχουν καταγραφεί. Λίγες μόλις μέρες μετά, η ΕΕ έσπευσε να θέσει αυτά τα στοιχεία στην υπηρεσία των Αμερικανών για να τους διευκολύνει στο έργο της κατάπνιξης κάθε φωνής αντίστασης όπου Γης και της εξαπόλυσης ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά στο πρόσφατο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Γάνδης οι "15" της ΕΕ παραχώρησαν στις ΗΠΑ την ασύδοτη πρόσβαση σε όλες τις ευρωπαϊκές πηγές και αρχεία.

Το σύστημα Σένγκεν είτε αυτό της πρώτης γενιάς είτε της δεύτερης που συζητάμε σήμερα είναι συστατικό στοιχείο του μηχανισμού καταστολής και κατά συνέπεια η κατάργησή του είναι αντικείμενο της πάλης του λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ