Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Σέρνονται σε δίκη επειδή διεκδικούν την αλλαγή όδευσης του TAP

Νέα συγκέντρωση των σωματείων έξω από τα δικαστήρια

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια
Σε νέα συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους της Συντονιστικής Επιτροπής που παλεύει για την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP και καταδίκης της πολιτικής διώξεων, σήμερα, Πέμπτη, στις 11 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Καβάλας, καλούν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συνταξιούχων.

Οι 8 κάτοικοι και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που παλεύει για την αλλαγή όδευσης του αγωγού, στην Καβάλα, συνελήφθησαν για «παρεμπόδιση των εργασιών κατασκευής του TAP». Οι συλληφθέντες (αγρότες και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι) οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία, όπου ορίστηκε δικάσιμος για σήμερα, Πέμπτη, και αφέθηκαν ελεύθεροι. Λίγο πριν εμφανισθούν ενώπιον του εισαγγελέα, ο ένας από τους συλληφθέντες, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, ο οποίος από την περασμένη βδομάδα πραγματοποιεί απεργία πείνας, λιποθύμησε και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της δίωξης σωματεία και φορείς της Καβάλας καταγγέλλοντας την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αντιμετωπίζει με βία και τρομοκρατία όσους αγωνίζονται. Κατήγγειλαν την έντονη αστυνομοκρατία και την επιχείρηση καταστολής που έχει στηθεί στην περιοχή των τεναγών Φιλίππων, όπου επιχειρείται η τοποθέτηση του αγωγού TAP.

Με συνθήματα απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, να σταματήσουν οι διώξεις και να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα για αλλαγή όδευσης του αγωγού, ώστε να μην περάσει από τον παραγωγικό κάμπο Ζηγού - Κρυονερίου - Φιλίππων και από τα τενάγη Φιλίππων.

Επιπλέον, για χτες, στις 9 το βράδυ, ορίστηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη «Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για τον αγωγό ΤΑΡ. Λήψη απόφασης για περαιτέρω κινητοποιήσεις». Την έκτακτη συνεδρίαση είχε ζητήσει από προχτές η «Λαϊκή Συσπείρωση», προκειμένου να δυναμώσει η πίεση προς την κυβέρνηση για την άμεση απελευθέρωση και παύση των διώξεων των συλληφθέντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστολή και συλλήψεις για να περάσει ο TAP μέσα από τον κάμπο(2018-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ