Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Αίτημα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Για τις νέες πλημμύρες στη Μάνδρα

Αίτημα για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις νέες πλημμύρες στη Μάνδρα μετά τη βροχή της 25ης Ιούνη 2018 κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χριστίνα Αγγελονίδη, Ελένη Ζαφειρίου, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, Αλεξάνδρα Μπαλού και Γιάννης Πρωτούλης.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρει:

«Η βροχή της 25ης Ιούνη 2018 ήταν αρκετή για να ξυπνήσουν οι μνήμες του Νοέμβρη του 2017 στη Μάνδρα, όπου 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι τα σπίτια και τις περιουσίες τους και οι ίδιοι δρόμοι να μετατραπούν σε ρέματα.

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας και τις μεγαλοστομίες για νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων, για να μην ξαναπλημμυρίσει η περιοχή και να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί οι κοινωνικές υποδομές και οι περιουσίες των κατοίκων και επαγγελματιών της Μάνδρας και Νέας Περάμου, εκτός από τον καθαρισμό από φερτά υλικά σε ρέματα, κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας δεν έχει καν ξεκινήσει. Αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα που εγκρίθηκαν, σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες για την προστασία της περιοχής. Η ανάπτυξη που διαφήμισαν κυβέρνηση και Περιφέρεια στο πρόσφατο "αναπτυξιακό" συνέδριο δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, αλλά τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Είναι πρόκληση απέναντι στους κατοίκους της Μάνδρας, που κάθε φορά που βρέχει πνίγονται, οι σημερινές (27/06/2018) δηλώσεις της κυρίας Δούρου, που για άλλη μια φορά κομπάζει από αυτοϊκανοποίηση ότι και με ρυθμούς ρεκόρ προχωρούν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα και αποτελεσματικά παρενέβησαν οι υπηρεσίες της. Τι και αν η πραγματικότητα τους διαψεύδει; Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!!!

Απαιτούμε να συζητήσουμε και εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική προστασία της ζωής και περιουσίας του λαού».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org