Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί για τα 100 χρόνια που κλείνει φέτος το ΚΚΕ, ενώ συνεχίζονται καθημερινά οι πρωτοβουλίες των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ για τη μεγάλη επέτειο. Ιστορικά αφιερώματα, εκθέσεις φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, συναυλίες, θεματικές εκδηλώσεις, συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν την πρωτοπόρα δράση του Κόμματος εδώ και 100 χρόνια, την ηρωική του διαδρομή, στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Σήμερα, Πέμπτη, στις 11.30 π.μ., οι ΚΟ Πολυτεχνείου και Καθαριστριών Αττικής διοργανώνουν σύσκεψη στην Πολυτεχνειούπολη (Αίθουσα 13 β φάση Ηλεκτρολόγων). Θα μιλήσει η Μαρία Θεοφίλη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Η ΚΟ Αρτας καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Σκουφά, με θέμα «100 χρόνια ταξικής πάλης και οι επιδράσεις της στο λαϊκό τραγούδι». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στην εξέλιξη του ρεμπέτικου - λαϊκού τραγουδιού την τελευταία εκατονταετία. Τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρούλα Αντωνίου, Σοφία Κούρου, Πάνος Τσίτσικας. Παίζουν: Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Πάνος Τσίτσικας (μπουζούκι), Δημήτρης Γιαννούχος (τύμπανα), Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν), Αγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρα). Συμμετέχει η ηθοποιός Γεωργία Καούκη. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί σε εκδήλωση στο πάρκο του Αγ. Ευδόκιμου, με θέμα «Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και προσφυγιά». Θα μιλήσει η Μαρία Βουλβούλη, μέλος της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 30 Ιούνη, η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ καλεί στις 7 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης, σε εκδήλωση με θέμα «Γιάννης Ρίτσος. Τρία κόκκινα γράμματα, η ζωή και το έργο του». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο, το οποίο επιμελήθηκε ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός.

Την Κυριακή 1η Ιούλη:

-- Η ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου πραγματοποιεί στις 11 π.μ., στο οροπέδιο Παράσυρτα (Εμπαρος), εκδήλωση για τη μάχη του ΔΣΕ στη Μαγερεύτρα, τον Ιούνη του 1947. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης, και θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο που έχει ανεγείρει η ΤΕ Ηρακλείου του Κόμματος. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από τη μουσική ομάδα της ΚΝΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι Οργανώσεις Εβρου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου, για να τιμήσουν τους 8 αγωνιστές πατριώτες που εκτέλεσαν το 1944 οι ναζί. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, Γραμματέας της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει η Σωτηρία Δευτεραίου, Γραμματέας του ΤΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ