Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα αναβολή στη δίκη των δύο σπουδαστών

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους σπουδαστές
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους σπουδαστές
Νέα αναβολή για τις 10 Οκτώβρη πήρε η δίκη των σπουδαστών Στράτου Καρύδα και Κώστα Φραγκουλόπουλου, οι οποίοι επρόκειτο να δικαστούν χτες με ανυπόστατες κατηγορίες μετά τη σύλληψή τους στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που έγινε τον περασμένο Απρίλη.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν χτες από το πρωί, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, εργαζόμενοι και φοιτητές - σπουδαστές, καθώς και μια σειρά σύλλογοι και φορείς που είχαν υιοθετήσει ψήφισμα συμπαράστασης και καταδίκης της τρομοκρατίας. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλος. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν πως θα βρεθούν και πάλι στο πλευρό των σπουδαστών, όπως και στις προηγούμενες δικάσιμους.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο σπουδαστές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε στις 16 Απρίλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και τη συμμετοχή της κυβέρνησης στα επικίνδυνα πολεμοκάπηλα σχέδια στην περιοχή. Η κινητοποίηση είχε βρεθεί αντιμέτωπη με άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ, που επιστρατεύτηκαν για να προστατέψουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, ενώ στους δυο φοιτητές έχει φορτωθεί... ο μισός Ποινικός Κώδικας, με ανυπόστατες κατηγορίες, όπως π.χ. επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ