Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
«Διαγωνισμός» για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει το κεφάλαιο

Η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής κ.λπ.) και τα άλλα αστικά κόμματα ξεκίνησε «με το καλημέρα», όταν το ΠΑΣΟΚ, κατά την έναρξη της συζήτησης, έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου, το οποίο υποστήριξε και η ΝΔ.

Η πρόταση δεν πέρασε, ενώ το μέγεθος της υποκρισίας ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σημειώνοντας ότι το σκηνικό είναι το ίδιο: «Οταν είναι αντιπολίτευση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εγείρουν θέματα αντισυνταγματικότητας, τα οποία βέβαια εάν ήταν κυβέρνηση, θα τα εφάρμοζαν απόλυτα. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, μας είχε πεθάνει κάθε μέρα με αυτά. Αντισυνταγματικό το μνημόνιο, ήρθε, το εφάρμοσε και έφερε και άλλο μνημόνιο». Σημείωσε ότι έχουν κάνει ακόμα και το αστικό Σύνταγμα λάστιχο και πως αυτός που αποφασίζει κάθε φορά για την αντισυνταγματικότητα ή μη είναι η κυβερνητική πλειοψηφία, οπότε είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τέτοια πρόταση, «άρα, είναι υποκρισία και κοροϊδία απέναντι στον λαό». Παρ' όλα αυτά, επισήμανε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων, «με την έννοια ότι υπερασπίζουμε τα συμφέροντα γενικότερα του λαού, με βάση αυτές τις δυνατότητες που δίνονται και που σε τελευταία ανάλυση είναι μάταιες, γιατί ποτέ δεν υιοθετήθηκε καμία αίτηση αντισυνταγματικότητας, γι' αυτό είναι κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό».

Οι καβγάδες των αστικών κομμάτων συνεχίστηκαν για το «μείγμα» διαχείρισης που εξυπηρετεί καλύτερα την επιχειρηματικότητα και τη διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων, δηλαδή την ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του, Δ. Μπαλαούρας, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «φέρνει νέα μέτρα, τα οποία είναι θετικά (!) για τα Εργασιακά, για την Υγεία, για τις αδειοδοτήσεις και τα επιχειρησιακά πάρκα» και διεκδίκησε τα εύσημα του κεφαλαίου επειδή το κόμμα του «έβαλε πλάτη» για την ανάπτυξη της κερδοφορίας του.

Στο «διαγωνισμό» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τα «θέλω» των μονοπωλίων, η απάντηση του εισηγητή της, Χρ. Σταϊκούρα, ήταν ότι «έχει διαχρονικά αποδειχθεί, τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, ότι η ΝΔ μπορεί καλύτερα να δημιουργήσει και πληρέστερα τις συνθήκες υψηλότερης ανάπτυξης της οικονομίας». Ανάλογου περιεχομένου ήταν και η τοποθέτηση του ειδικού αγορητή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκου, ο οποίος ...προέβλεψε ότι «θα συνεχίσουν τα αδιέξοδα, αν δεν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, να έρθει μια άλλη κυβέρνηση που να μπορεί να διαπραγματευτεί διαφορετικά»... Οσο για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, επικέντρωσε την κριτική της στα προνοιακά επιδόματα που δίνονται στους «λαθρομετανάστες» και στα εθνικά ζητήματα, περνώντας σε άλλο ένα μισαλλόδοξο εθνικιστικό παραλήρημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ