Σάββατο 3 Μάρτη 2018 - Κυριακή 4 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Στις 11 Μάρτη στην Αθήνα η πρώτη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου

Την Κυριακή 11 Μάρτη στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη συναυλία από τις τρεις που αφιερώνει ο Θάνος Μικρούτσικος στο ΚΚΕ, με αφορμή τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος.

Η συναυλία θα δοθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου, στο ύψος του Αλσους Βεΐκου) στις 19.00, και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι συναυλίες που θα ακολουθήσουν θα είναι την Παρασκευή 23 Μάρτη στην Πάτρα, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στις 20.00, και την Κυριακή 1η Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαί Ντε Σπορ, στις 19.00.

Στο Α' μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γ. Ρίτσου.

Στο Β' μέρος θα παρουσιαστούν επιλογές πολιτικών τραγουδιών από τη μουσική του πορεία, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή.

Ερμηνεύουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Μίλτος Πασχαλίδης.

Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.

Πούλμαν για τη συναυλία

Πούλμαν για τη συναυλία στο Γαλάτσι δρομολογούν ΚΟ του ΚΚΕ από τα εξής σημεία:

Ολυμπιακό Χωριό, στις 5.45 μ.μ., από Κακλαμανάκη 21, Κόκκινο Μύλο, στις 6 μ.μ., από την τριγωνική πλατεία, Μενίδι, στις 6 μ.μ., από την πλατεία Καράβου, Ανω Λιόσια, στις 6 μ.μ., από την τριγωνική πλατεία, πίσω από το δημαρχείο, Πετρούπολη, στις 5.30 μ.μ., από την πλατεία Ηρώ, Ιλιον, στις 5.45 μ.μ., από τον ΟΤΕ, Αγίους Αναργύρους, στις 5.45 μ.μ., από κεντρική πλατεία, Περιστέρι, στις 5.30 μ.μ., από: Πλατεία Δέγλερη, πλατεία Δημαρχείου, πλατεία Αγ. Αντωνίου, πλατεία Λόφου, ΚΕΠ Νέας Ζωής (Βύρωνος & Πελοπίδα), Πειραιά: Στις 5 μ.μ. από Αγ. Σοφιά (Βλαχάκου και Μήλου) και στις 5.15 μ.μ. από την πλατεία Κοραή, Κορυδαλλό, στις 5.15 μ.μ., από το Πνευματικό Κέντρο (Πλειάδες, Λ. Λαμπράκη), Πέραμα, στις 5 μ.μ., από Λ. Ειρήνης 73, Ανω Πετράλωνα, στις 6 μ.μ., από το σταθμό ΗΣΑΠ (Θεσσαλονίκης), Ζωγράφου, στις 6 μ.μ., από πλατεία Γαρδένιας, Καισαριανή, στις 6 μ.μ., από πλατεία Π. Μακρή, Βύρωνα, στις 6 μ.μ., από πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο), Υμηττό, στις 6 μ.μ., από πλ. Αγ. Φωτεινής, Δάφνη, στις 6 μ.μ., από ΤΕΦΑΑ, Ηλιούπολη, στις 6 μ.μ., από Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ