Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκηνικό έντασης στα Ιμια

Τουρκικά πλοία προσπάθησαν την Κυριακή να παρεμποδίσουν την παρουσία του Ελληνα υπουργού Αμυνας στα Ιμια.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ, ο υπουργός μαζί με τον Α/ΓΕΝ επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», η οποία έπλευσε στο σημείο όπου τις πρώτες πρωινές ώρες της 31/1/1996 έχασαν τη ζωή τους οι αξιωματικοί του ΠΝ Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Εκτορας Γιαλοψός, μετά από πτώση του ελικοπτέρου όπου επέβαιναν, όπου και πραγματοποιήθηκε ρίψη στεφάνου και ανάλογη απόδοση τιμών στους τρεις πεσόντες αξιωματικούς.

Στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, έπλεαν το περιπολικό πλοίο «Α/Υ KAS» του Ναυτικού της Τουρκίας, τα σκάφη «SG81» και «SG101» και πετούσε ένα ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας.

Οπως αναφέρεται από το ΓΕΝ, «κατά τον πλου της κανονιοφόρου "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ" στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου. Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ" προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο».

Από το επιτελείο προστίθεται επίσης ότι όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ (ότι τα τουρκικά πλοία απέτρεψαν ελληνική προσέγγιση στα Ιμια) «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ