Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του και να βγει πιο δυνατός

Με το τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ, που κυκλοφόρησε με αφορμή τα τρία χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ξεδιπλώνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ την πολιτική τους δράση. Εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις - συζητήσεις σε τόπους δουλειάς και συνοικίες είναι στον καθημερινό προγραμματισμό των Οργανώσεων.

Οπως αναφέρεται και στον τίτλο του φυλλαδίου, «Ο λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός από την πείρα του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μπορεί να κάνει πράξη το δίκιο του, κόντρα σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις του σάπιου συστήματος».

Στη συζήτηση με τον εργατόκοσμο, κύριο θέμα αποτελεί η ανάγκη να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Ξεχωρίζουν επίσης οι εξελίξεις που συνδέονται με τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες στην περιοχή μας και ευρύτερα. Στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στους οποίους πρωτοστατεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες με τα παζάρια γύρω από το όνομα της ΠΓΔΜ και την ευρωατλαντική «ολοκλήρωση» στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Αυτό που χρειάζεται ΤΩΡΑ είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες», σημειώνεται στο φυλλάδιο του Κόμματος.

Το ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι «ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού» και ότι «σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνουν η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τον πλούτο που παράγουν».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org