Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για το θάνατο του σ. Ηλία Αποστολόπουλου

Κηδεύτηκε το Σάββατο 27 Γενάρη 2018 ο σύντροφος Ηλίας Αποστολόπουλος, που «έφυγε» σε ηλικία 86 χρόνων. Στην κηδεία του παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΠ Πελοποννήσου, με επικεφαλής τον Γραμματέα της, μέλος της ΚΕ, Νίκο Κουτουμάνο.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Ο μπαρμπα - Λιάς, όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε, γεννήθηκε στις 5 Σεπτέμβρη του 1932 στο Χανδρινό Μεσσηνίας. Γιος πολυμελούς αγροτικής οικογένειας, από μικρό παιδί, εργαζόμενος στα χωράφια, ένιωσε το μόχθο και την αγωνία των ανθρώπων της υπαίθρου και αποφάσισε να αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στον αγώνα του ΚΚΕ και του αγροτικού κινήματος.

Την περίοδο της Κατοχής όλα τα μεγαλύτερα αδέλφια του συμμετείχαν ενεργά στην Εθνική Αντίσταση και αυτός, παρότι μικρό παιδί, εντάχθηκε στα θρυλικά Αετόπουλα της ΕΠΟΝ.

Στη συνέχεια δραστηριοποιείται στη "Νεολαία Λαμπράκη" και την ΕΔΑ. Τον Απρίλη του 1967 συνελήφθη από τη χούντα μαζί με τον αδερφό του Διονύση και άλλους συγχωριανούς του και εξορίστηκε στη Γυάρο.

Μετά την πτώση της δικτατορίας εντάχθηκε στο ΚΚΕ, όπου διατήρησε το τιμημένο τίτλο του μέλους του Κόμματος μέχρι την τελευταία στιγμή. Αναδείχτηκε σε στέλεχος του Κόμματος, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Γραμματέας της ΚΟΒ Χανδρινού, υποψήφιος βουλευτής, υποψήφιος δήμαρχος.

Ηγήθηκε στο αγροτικό κίνημα της Μεσσηνίας, στέλεχος της ΠΑΣΥ και για χρόνια πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών της Μεσσηνίας.

Τον σύντροφο Ηλία Αποστολόπουλο τον διέκρινε η ικανότητα να δουλεύει πλατιά με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής, η ικανότητα να συσπειρώνει δυνάμεις γύρω από το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ