Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Αβάντα στην κυβέρνηση πρόσφεραν και τα άλλα αστικά κόμματα, που επί της ουσίας την κατηγόρησαν ότι «αργεί» να προχωρήσει τις αναδιαρθρώσεις που απαιτεί το κεφάλαιο, καθώς και το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, όπως το χτύπημα της απεργίας.

Η Φώφη Γεννηματά ανέπτυξε τις δικές της προτάσεις για διεύρυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, επιμένοντας και αυτή στην ανάγκη απεμπλοκής της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας από τα περιλάλητα «υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα», ώστε να περισσέψουν πόροι για την παραπέρα χρηματοδότησή τους. Επέμεινε να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματός της ως αποδοτικότερες για το κεφάλαιο, από αυτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της ΝΔ, και ταυτόχρονα κάλεσε σε «εθνική συνεννόηση» τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις πάνω στο μείγμα μέτρων που ο χώρος της προτείνει.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, θεώρησε ότι υπήρξε «καθυστέρηση» στην «παρέμβαση για να σταματήσει η ασυδοσία των συνδικάτων» και «των άσκοπων απεργιών» και προειδοποίησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι «για να έρθουν επενδύσεις απαιτείται ομαλό πολιτικό κλίμα, κυβέρνηση ισχυρή και όχι των 153».

«Λειψή διάταξη» χαρακτήρισε το άρθρο για τις απεργίες ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, γιατί «δεν θέλει το συνδικαλιστικό κατεστημένο έναν νέο συνδικαλιστικό νόμο για τα συμφέροντα των πολλών». Πρότεινε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις συνελεύσεις και ψηφοφορίες με τηλεδιάσκεψη και ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο δε αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, επιβεβαιώνοντας ότι η οργάνωσή του είναι το μαντρόσκυλο της εργοδοσίας, είπε ότι το άρθρο «περί απεργιών αν δεν σας το επέβαλλαν οι ξένοι τοκογλύφοι, θα το ψηφίζαμε» και αναμάσησε όλη την άθλια αστική προπαγάνδα ότι οι απεργίες «είναι ένας από τους βασικούς λόγους της καταστροφής της εθνικής μας οικονομίας», ενώ προσέφυγε και πάλι σε εμετικό αντικομμουνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ