Σάββατο 16 Μάρτη 2024 - Κυριακή 17 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΣ ΑΔΕΔΥ
Υπόθεση των σωματείων η οργάνωση της απεργίας

Αρνήθηκαν οι συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ την εισήγηση για προκήρυξη απεργίας

Να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη, στον δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης, καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΑΔΕΔΥ (ΔΑΣ ΑΔΕΔΥ).

Στον αντίποδα του απεργοσπαστικού ρόλου που για μια ακόμα φορά αναλαμβάνουν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για εισήγηση απεργίας προς το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν άμεσα τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργιακής μάχης.

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 14 Μάρτη πρότεινε να υπάρχει εισήγηση - και αν είναι δυνατόν ομόφωνη - προς το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη και συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 17 Απρίλη. Τόνισε ότι αυτή η απεργία, «πρέπει να αποτελέσει δυναμική συνέχεια της απεργίας στις 28 Φλεβάρη που ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο του αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων».

Ωστόσο, «όλες οι άλλες δυνάμεις αρνήθηκαν να υπάρξει εισήγηση για προκήρυξη της απεργίας από την ΑΔΕΔΥ, μεταθέτοντας τη συζήτηση στο Γενικό Συμβούλιο στις 2 Απριλίου. ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ με αστεία επιχειρήματα υπονομεύουν για μια ακόμα φορά τον αγώνα των εργαζομένων, ταυτίζοντας σκόπιμα τη στάση και τις επιλογές της ΓΣΕΕ με τους εργαζόμενους που απεργούν και δίνουν αγώνα για τα δικαιώματα και τη ζωή τους».

«Νερό στον μύλο» του κυβερνητικού συνδικαλισμού ρίχνουν και οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που χωρίς ντροπή επαναλάμβαναν ότι «η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν κομματική που υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες», «ντουφεκιά» και «κλείσιμο των αγώνων», αρνήθηκαν αρχικά να στηρίξουν την πρόταση της ΔΑΣ για απεργία στις 17 Απρίλη και στη συνέχεια πρότειναν 48ωρη απεργία στις 16-17 Απρίλη».

Είναι φανερό, τονίζει η ΔΑΣ, ότι αυτές οι δυνάμεις θέλουν να περιορίσουν το χρόνο προετοιμασίας των συνδικάτων για την οργάνωση της απεργίας. Θέλουν να μην οργανωθεί με σχέδιο, με περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις αυτή η νέα μάχη απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Υπονομεύουν και με αυτό τον τρόπο τον αγώνα, δίνοντας έτσι χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΔΑΣ καλεί τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργιακής μάχης για «αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ