Σάββατο 16 Μάρτη 2024 - Κυριακή 17 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Παραδοχή ενοχής από την κυβέρνηση η «απόσυρση» Ασημακοπούλου και οι καρατομήσεις μετά την κατακραυγή

Με «αποσύρσεις» στελεχών προσπαθεί η κυβέρνηση να θολώσει την ουσία της υπόθεσης γύρω από την αποκάλυψη ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου έβαλε στο χέρι στοιχεία επικοινωνίας αποδήμων που είτε είχαν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού για τις προηγούμενες εκλογές, είτε γράφτηκαν στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο που άνοιξε πριν από λίγες μέρες.

Μεθόδευση που επιβεβαίωσε τις καταγγελίες και προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το πόσο διάτρητη είναι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου.

Συγκεκριμένα, την ώρα που βοούσαν οι φήμες ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης την επόμενη βδομάδα θα την «απέσυρε» από την λίστα των υποψηφίων για τις επόμενες ευρωεκλογές, η ίδια ανακοίνωσε την Παρασκευή την «απόφασή» της να μη συμμετάσχει ως υποψήφια «εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως».

Θυμίζουμε, οι καταγγελίες προκάλεσαν και εισαγγελική παρέμβαση, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας να διατάσσει προκαταρκτική εξέταση, για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως αυτά της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου. Ερευνα για την υπόθεση διεξάγει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είχε αναφέρει σχετικά πως η κυβέρνηση διεξάγει τη δική της έρευνα, κρατώντας αποστάσεις από την ευρωβουλευτή.

Πλέον, όπως διαχέεται από πλευράς ΝΔ, επαληθεύτηκε ότι πράγματι η ευρωβουλευτής της ΝΔ χρησιμοποίησε επίσημα στοιχεία από τους καταλόγους του ΥΠΕΣ. Σε μια προσπάθεια να μείνουν, όσο γίνεται, στο απυρόβλητο, λένε ότι η διαρροή με τα ονόματα και τα email των αποδήμων έγινε κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Ιωάννη Σαλμά από υπάλληλο του ΥΠΕΣ, στενή συνεργάτιδα του γγ του υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη (τον «παραίτησαν» από τη θέση).

Οπως προέκυψε από την «έρευνα» του Μαξίμου, η συγκεκριμένη συνεργάτιδα του αποπεμφθέντος γγ του ΥΠΕΣ έστειλε τους επίσημους καταλόγους των ψηφοφόρων στον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο (αποπέμφθηκε), ο οποίος με τη σειρά του τους προώθησε στην Ασημακοπούλου.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο για την εξέλιξη της υπόθεσης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η "απόσυρση" της κυρίας Ασημακοπούλου απ' το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής - τουλάχιστον - ευθύνης απ' την κυρία Κεραμέως και το πιο σημαντικό η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε "φέιγ - βολάν", φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου, όπως απ' την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ