Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Στον Καναδά για μπίζνες και διάτρητη επιστολική ψήφο

Διαφήμισε στους «επενδυτές» τις «ευκαιρίες» απ' τον πόλεμο στην Ουκρανία και το μακελειό στη Γάζα!

Στον Καναδά για μπίζνες προς όφελος ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων βρέθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης, επιδιώκοντας ταυτόχρονα επαφές με ομογενείς για να τους παρουσιάσει τη διάτρητη, όπως αποδείχτηκε, επιστολική ψήφο, επιβεβαιώνοντας ότι τους θυμούνται μόνο για τα ψηφαλάκια.

Χαρακτηριστικά, στη συνάντηση που είχε στο Μόντρεαλ με τον Καναδό ομόλογό του, Τζ. Τριντό, έσπευσε να επισημάνει στην καναδική επιχειρηματική κοινότητα ότι «η Ελλάδα έχει αλλάξει και ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης», αναφέρθηκε στις «προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το φιλικό προς τις επενδύσεις επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει ήδη προσελκύσει σημαντικές καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει περαιτέρω περιθώριο βελτίωσης». Εξάλλου, στάθηκε στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας «στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και στη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και την ενεργειακή ασφάλεια της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης μέσω της διασυνδεσιμότητας».

Παραπέρα, Μητσοτάκης και Τριντό έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική κοινότητα, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να τονίζει «τη σημασία του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου». Μετά την ολοκλήρωση των διευρυμένων συνομιλιών οι δύο πρωθυπουργοί παρέστησαν στην υπογραφή της συμφωνίας απόκτησης 7 πυροσβεστικών αεροσκαφών, τύπου DHC-515.

Εξάλλου, στην Κοινή τους Δήλωση, με το πέρας της συνάντησης, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και διατλαντικοί εταίροι, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στη συλλογική ασφάλεια και άμυνα και είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής», προαναγγέλλοντας νέους κύκλους εμπλοκής.

Μιλώντας εξάλλου σε εκδήλωση του Economic Club of Canada, τόνισε στους παριστάμενους επιχειρηματίες ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο» και ότι «τώρα πρέπει να βασιστούμε περισσότερο, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, στο εισαγόμενο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)», υπόθεση όπου «η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, διότι είμαστε το φυσικό σημείο εισόδου του LNG, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα Βαλκάνια», και διαδραματίζοντας «σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο διασφαλίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε, πουλώντας τους τη θέση της χώρας.

«Ψητό» τους έταξε και στη διαμετακόμιση: «Αν δείτε τον τρόπο με τον οποίο θα μετατοπιστούν οι εμπορικές ροές τα επόμενα χρόνια ή την επόμενη δεκαετία, αυτό που περιγράφετε, ο διάδρομος Ινδίας - Μέσης Ανατολής - Ευρώπης (ΙΜΕC), είναι για εμένα ένα ιδιαίτερα οραματικό στρατηγικό πρότζεκτ. Διότι, εάν εξετάσετε τη θέση της Ινδίας ως αναπτυσσόμενης δύναμης, ως πιθανώς την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία μέχρι το 2030, ως εναλλακτικό πάροχο αγαθών και υπηρεσιών αντί της Κίνας, πώς θα βρουν τα ινδικά προϊόντα τον δρόμο τους προς την ευρωπαϊκή αγορά;». Απάντησε ο ίδιος ότι «αυτός ο εναλλακτικός διάδρομος, ο οποίος ουσιαστικά παρακάμπτει και το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα, έχει ως τελικό σημείο την Ελλάδα, την ηπειρωτική Ελλάδα. Τα λιμάνια μας, τα σιδηροδρομικά μας δίκτυα, τα κέντρα logistics θα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν».

Τέλος, μιλώντας σε ομογενείς στο Μόντρεαλ, τους παρέπεμψε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Ιούνη με επιστολική ψήφο, όπως και «στη συνέχεια, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, το 2027», κι αυτό ενώ με την διαρροή από το υπουργείο Εσωτερικών στοιχείων επικοινωνίας εκλογέων του εξωτερικού, αποδείχτηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πόσο διάτρητη είναι η διαδικασία της.

  • Την ίδια στιγμή, χτες, με επιστολή της σε αποδήμους η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι τα προσωπικά δεδομένα τους περιήλθαν στα χέρια της, στα τέλη Γενάρη 2024, σε ψηφιακή μορφή, από τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ