Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τιμάνε τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη

Ετοιμες οι υπαίθριες εκθέσεις για τη ζωή και τη δράση του στην Πάτρα

Από την επίσκεψη των μαθητών στην Αμαλιάδα
Από την επίσκεψη των μαθητών στην Αμαλιάδα
Εκδηλώσεις για τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη, 72 χρόνια μετά την εκτέλεσή του, με θέμα «Διδασκόμαστε από τη ζωή και τη δράση του - Συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!» θα πραγματοποιήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο οι Οργανώσεις Ηλείας και Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

  • Η εκδήλωση της Ηλείας θα γίνει το Σάββατο 30 Μάρτη στην Αμαλιάδα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Νίκου Μπελογιάννη, ενώ προγραμματίζονται και επισκέψεις στο ομώνυμο μουσείο της πόλης. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
  • Η εκδήλωση της Αχαΐας θα γίνει την Κυριακή 31 Μάρτη στην Πάτρα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Παντοκράτορος της Ανω Πόλης. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ, και θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό αφιέρωμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του δήμου Πατρέων, το Μουσικό Συγκρότημα και τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο των συνολικών δραστηριοτήτων από χτες, Τρίτη, στήθηκαν δύο υπαίθριες εκθέσεις αρχειακού υλικού, που θα λειτουργήσουν έως το Σάββατο 30 Μάρτη, η πρώτη στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής» (Κανακάρη 159), κατά τις ώρες λειτουργίας του, και η δεύτερη που θα αφορά τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη στην Πάτρα στην πλατεία Παντοκράτορος.

Από την υπαίθρια έκθεση στην Πάτρα
Από την υπαίθρια έκθεση στην Πάτρα
Στήθηκαν προκειμένου ευρύτερα ο λαός και η νεολαία της πόλης να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πλατιά για την παρουσία του Νίκου Μπελογιάννη στην Πάτρα, τη ζωή του στα δύσκολα - για τον λαό, το ΚΚΕ και τον ίδιο - χρόνια της μεταξικής δικτατορίας, στη συνέχεια με τη γερμανική κατοχή, αλλά και στην περίοδο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Οι εκθέσεις θα λειτουργούν ως τη μέρα της εκδήλωσης. Παρουσιάζονται φωτογραφίες, έγγραφα αλλά και αποσπάσματα εφημερίδων της εποχής, με μεγάλο ενδιαφέρον.

Παράλληλα, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Μαθητικό Τομέα Πάτρας της ΚΝΕ επίσκεψη στη γενέτειρα πόλη του Νίκου Μπελογιάννη, Αμαλιάδα, την Κυριακή. Οι συμμετέχοντες, που έγιναν δεκτοί από την ΤΕ Ηλείας και την ΟΒ της ΚΝΕ στην πόλη, ξεναγήθηκαν στην κεντρική πλατεία και στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη, καθώς και στο Μουσείο που είναι αφιερωμένο στον ίδιο, αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Την Κυριακή στο πάρκο Γουδή στην Αθήνα

Την Κυριακή 31 Μάρτη, στις 11 π.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Α' Αθήνας πραγματοποιούν εκδήλωση για τα 72 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Θα γίνει στο Πάρκο Γουδή (Λ. Μεσογείων, έναντι του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντινάν»), με ομιλητή τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ