Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
«Μανούβρες» για να μειωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια

Γκρίνιες για τη στάση του Κώστα Αχ. Καραμανλή εκφράζονται στο εσωτερικό τη ΝΔ, καθώς στελέχη τον πιέζουν εμμέσως να αναλάβει «πρωτοβουλίες» (βασικά να αποποιηθεί την υπουργική ασυλία) μήπως και μειωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια για την επιχειρούμενη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών σε ό,τι αφορά το έγκλημα στα Τέμπη.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ΜΜΕ προσκείμενα στην κυβέρνηση, όπως ο «ΣΚΑΪ», έβαλαν θέμα Καραμανλή, ότι θα πρέπει να διευκολύνει την κυβέρνηση, εννοώντας προφανώς την παραίτησή του από τη βουλευτική ασυλία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης έλεγε τις προηγούμενες μέρες ότι «κανένας δεν είναι a priori ένοχος ή a priori αθώος». Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης είπε ότι σε περίπτωση που ο Κ. Καραμανλής είχε πολιτική ευθύνη, δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές. Υπογράμμισε δε ότι «υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει φως στην υπόθεση».

Τη σκυτάλη πήραν λίγο αργότερα και οι βουλευτές Φ. Φόρτωμας, Γ. Σταμάτης και Λ. Κτιστάκης με αντίστοιχες δηλώσεις.

Αθλιότητες στελέχους της ΝΔ

Στο μεταξύ, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο με αφορμή ένταση που προκλήθηκε στην παρέλαση των Τρικάλων για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, όπου η οικογένεια Πλακιά (έχασε τα τρία της κορίτσια στο δυστύχημα των Τεμπών) αντέδρασε και κατήγγειλε έλλειψη σεβασμού από τους ενστόλους, έσπευσε να κάνει σύγκριση του πένθους και του πόνου που βιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, μέσω παράθεσης ...στοιχείων για το πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν τη χρονιά που πέρασε: «Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1.977 Τρικαλινοί πέθαναν (...) Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του!».

Μετά τον σάλο, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο Μ. Ταμήλος διαγράφεται από μέλος της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ