Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Για διαφθορά συνελήφθη και ο Γκ. Γκόρο

Τη φυλάκιση του εκτελούντος χρέη δημάρχου Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, αποφάσισε χτες το Ειδικό Δικαστήριο GJKKO στην Αλβανία, καθώς ο Γκόρο κατηγορείται για κατάχρηση καθήκοντος. Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, λίγες ώρες μετά την απόφαση που έλαβε το Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Γκόρο κατηγορείται ότι καταχράστηκε το αξίωμά του σε δύο περιπτώσεις, διαβιβάζοντας σε άλλα ιδρύματα πλαστά έγγραφα για ακίνητο άνω των 5.500 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Δρυμάδες, αλλά και για έκταση αγροτικής έκτασης άνω των 5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Στη πρώτη υπόθεση τελικός δικαιούχος της έκτασης φέρεται να ήταν ο επιχειρηματίας Artan Gaci, πρώην βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο ίδιος ο Γκόρο αρνήθηκε τις κατηγορίες μέσω του δικηγόρου του, Σοκόλ Χαζιζάι, και υποστήριξε ότι «οι ενέργειές του ήταν σύμφωνες με τον νόμο».

Θυμίζουμε ότι ο Γκόρο συνέχιζε να εκτελεί χρέη δημάρχου, μετά από εντολή της κυβέρνησης Ράμα, αν και στις εκλογές του περασμένου Μάη επικράτησε ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος πριν λίγες μέρες καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης, αφού κρίθηκε ένοχος για διαφθορά στην προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεθαύριο 29 Μάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασιστεί ποιος από τους δύο νυν αντιδημάρχους, Blerina Bala και Pervin Gjikuria, θα αναλάβει χρέη δημάρχου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ