Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Εχετε χέρια λερωμένα, γι' αυτό επιτίθεστε στο ΚΚΕ

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έδωσε απάντηση και στα όσα ακούστηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη - με πρώτο τον πρωθυπουργό - κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη στάση του ΚΚΕ ενάντια στο ξήλωμα της απεργίας:

«Συνολικά, βέβαια, επιβεβαιώνετε ότι εσείς κάνετε τη δουλειά αυτών που αποφασίσατε να υπηρετήσετε, λερώνοντας τα χέρια σας, όπως είπε στην ομιλία του πριν από λίγο ο κ. πρωθυπουργός. Γι' αυτό και κλιμακώνετε άλλωστε την επίθεση ενάντια στο λαό μας, ενάντια στο ΚΚΕ επίσης.

Δεν είμαστε εμείς που αποδράσαμε από την πραγματικότητα, κ. Τσίπρα. Εσείς έχετε αποδράσει από κάθε λογική, από τις αξίες, από την Αριστερά. Κι έχετε προσχωρήσει στο ρεαλισμό, βέβαια, της υποταγής στην καρέκλα της αστικής εξουσίας. Ευτυχώς που το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα δεν είχαν ποτέ τον δικό σας ρεαλισμό και γι' αυτό κατακτήθηκαν όσα δικαιώματα κατακτήθηκαν απ' τον εργαζόμενο λαό μας στο παρελθόν.

Δεν θα χαμογελάτε για πολύ ακόμα, όμως. Δεν θα σας περάσει τελικά. Γελιέστε αν νομίζετε ότι η εργατική τάξη, ο λαός αποδέχεται την κατάσταση ως τετελεσμένη. Σας δηλώνουμε πως δεν θα εγκαταλείψουμε τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματα της εργατικής τάξης αμαχητί. Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας, όση λάσπη κι αν βάλετε στον ανεμιστήρα, όση συκοφαντία κι αν επιστρατεύσετε, όσον αυταρχισμό και αν διαθέσετε, όσους κονδυλοφόρους και αν πληρώσετε. Και θα σας θυμίσουμε πως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ