Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ελλάδα στελέχη λόμπι των ΗΠΑ

Στην Ελλάδα βρέθηκαν στελέχη ελληνοαμερικανικών (American Hellenic Institute - AHI, American Hellenic Educational Progressive Association - AHEPA) και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων (B'nai B'rith International & Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations), στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, από 14 έως 19/1.

Χτες, έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας», ενώ «συζητήθηκαν θέματα κρίσιμης σημασίας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» και η συνάντηση επιβεβαίωσε το «πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων» με ΗΠΑ και Ισραήλ.

Επίσης, σε ακρόαση τους δέχτηκε χτες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος, στο γνωστό αφήγημα περί ιμπεριαλιστικής «σταθερότητας», σημείωσε πως οι τρεις χώρες «σ' αυτή την ταραγμένη περιοχή στην οποία βρίσκονται, μπορούν να είναι αναγνωρισμένες διεθνώς ως πραγματικοί πυλώνες ασφάλειας και δημοκρατικής σταθερότητας. Και οι τρεις χώρες είναι υποδειγματικές στον τομέα αυτόν και μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα για να υπάρξει, επιτέλους, ειρήνη στην περιοχή».

Προχθές, Κυριακή, τα εν λόγω στελέχη συναντήθηκαν με τον Ελληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκη, ο οποίος στη μεταξύ τους συνομιλία, πολύ χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, «στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και απειλών, με έμφαση στις γεωπολιτικές εξελίξεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων», «στη συμβολή της Ελλάδας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη σταθερότητα της περιοχής ευρύτερου εθνικού ενδιαφέροντος», «στην απρόσκοπτη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρωατλαντικό αμυντικό πλαίσιο ΕΕ - ΝΑΤΟ», «στο εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις Ενοπλες Δυνάμεις ΗΠΑ και Ισραήλ, αλλά και στην ενεργή προώθηση, από ελληνικής πλευράς, στρατιωτικών συνεργασιών με κράτη των Βαλκανίων, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, για την υποστήριξη της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Σήμερα, η αντιπροσωπεία των ανωτέρω οργανώσεων αναμένεται να επισκεφθεί το ΓΕΕΘΑ και το Ναύσταθμο Σαλαμίνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ