Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ο

«ATHENS LEDRA»: Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, στη 1 μ.μ., οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra». Την ίδια ώρα έχει οριστεί τριμερής συνάντηση, μετά από αίτημα των εργαζομένων και του σωματείου τους. Οι εργαζόμενοι, που βρέθηκαν στην ανεργία από τον Ιούνη του 2016, όταν η επιχείρηση προχώρησε σε παύση λειτουργίας, δεν έχουν σταματήσει να διεκδικούν τις θέσεις εργασίας τους, τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά τους από την κυβέρνηση, παλιούς και νέους ιδιοκτήτες.

«ΤΟΞΟΤΗΣ»: Με κινητοποίηση θα δώσουν το «παρών» οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Τοξότης» στην τριμερή συνάντηση που έχει οριστεί αύριο, Παρασκευή, στο υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι, όπως αποφάσισαν στη συνέλευσή τους, θα συγκεντρωθούν στις 12 μ. στην Ομόνοια και θα κατευθυνθούν με πορεία στο υπουργείο. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία, ενώ στο πλευρό τους έχουν το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας.

ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης διοργανώνει διευρυμένη σύσκεψη των Επιτροπών Αγώνα των συμβασιούχων των δήμων του νομού, αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ, με στόχο την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων και τη συμμετοχή στην απεργία στις 14/12.

«WASTE SOLUTIONS» - ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Με καθολική συμμετοχή έγινε την Τρίτη 28/11 η στάση εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της εταιρείας «Waste Solutions» στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, προχώρησαν στην κινητοποίηση μετά τον τραυματισμό εργαζόμενου, που ανέβασε τον συνολικό αριθμό των εργατικών «ατυχημάτων» σε πέντε μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά, πέφτοντας από ύψος 2,5 μέτρων, όπου εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε μοτέρ, όταν ενεργοποιήθηκε η κορδέλα διαλογής που βρισκόταν από πάνω του. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους διεκδικούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Επίσης, απαιτούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία. Παλεύουν, τέλος, για να υπογραφεί επιχειρησιακή ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org