Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017 - αριθ. φύλλου: 12884

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το σπίτι της λαϊκής οικογένειας

Επανεκκίνηση σήμερα και για τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία, μετά τη λήξη της αποχής των συμβολαιογράφων. Σε κινητοποιήσεις καλεί το ΠΑΜΕ


ΣΕΛ.  6
ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Πρόταση να καταργηθεί η σύμβαση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Στην επόμενη συνεδρίαση η Επιτροπή Εξοπλιστικών θα καθορίσει τη θέση της για τη σύμβαση που ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ


ΣΕΛ.  8

Συμβόλαιο εκτέλεσης παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων

ΚΚΕ: Οσο εύκολα και κυνικά η κυβέρνηση κάνει εμπόριο όπλων, που στρέφονται εναντίον άλλων λαών, εξίσου εύκολα θα συμφωνήσει και σε όλα τα νέα προαπαιτούμενα κατά του ελληνικού λαού. Εξελίσσεται, άλλωστε, σε κυβέρνηση των βρώμικων, ειδικών αποστολών

  • Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που περιέχονται στα προηγούμενα μνημόνια, όπως και αυτών που θα προκύψουν από την τρίτη «αξιολόγηση», προβλέπεται στο «Συμπληρωματικό μνημόνιο» (Supplemental Memorandum of Understanding) κυβέρνησης - Ευρωζώνης, το οποίο βρίσκεται σε φάση τελικής επεξεργασίας και αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».
  • Προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, συντάξεις και παροχές Υγείας βρίσκονται κάτω από τον πέλεκυ της «αποκατάστασης της δημοσιονομικής βιωσιμότητας», προκειμένου να υπάρξουν «ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις».
  • Οι εργαζόμενοι να δώσουν απάντηση με την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της και σήμερα καλούν σε παναττική συνδικαλιστική σύσκεψη.

ΣΕΛ.  4   -   6

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το πραγματικό σκάνδαλο

Η προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όσο περισσότερο ανακατεύεται ο βούρκος του συστήματος, τόσο περισσότερη δυσοσμία αναδίνει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης βγήκαν στη φόρα τα ονόματα κι άλλων «μεσαζόντων», εμπόρων όπλων, που έχουν διασυνδέσεις με ανταγωνιστικά κέντρα και κονταροχτυπιούνται για τα μερίδια στην αγορά.

Οπως φάνηκε από τη συζήτηση για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, εκτός από τον «μεσάζοντα» με τον οποίο συνομιλούσε η κυβέρνηση, εμπλέκονται ένας ακόμα έμπορος, που κάνει δουλειές στην περιοχή του Κόλπου, και ένας τρίτος, που δείχνει να έχει επαφές με γερμανικά συμφέροντα.

Αλλωστε, πριν ακόμα γίνει η συζήτηση στη Βουλή, δημοσιεύματα στον Τύπο έκαναν λόγο για γαλλικό και γερμανικό ενδιαφέρον γύρω από την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.

Δικαίως λοιπόν αναρωτιέται κανείς: Αν όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι τόσο σάπια, πόσα ακόμα συμβαίνουν στο σκοτάδι των συναλλαγών ανάμεσα σε κράτη και πολυεθνικά μεγαθήρια της βιομηχανίας των όπλων;

Τα ερωτήματα πυκνώνουν αν προσθέσουμε και τη φιλολογία περί «απορρήτων» εγγράφων. «Απόρρητα» για να κρύβονται οι δοσοληψίες του κράτους και οι υπόγειες διαδρομές του χρήματος για την αγοραπωλησία όπλων, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση. Ολα αυτά είναι σε γνώση διακρατικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, όπως του ΝΑΤΟ και άλλων επιτελείων, την ώρα που ο λαός παραμένει στο μαύρο σκοτάδι.

Το σκάνδαλο των σκανδάλων, όμως, που επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από τους καβγάδες στη Βουλή για τους «μεσάζοντες», είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχοντας το «πράσινο φως» και από τα άλλα αστικά κόμματα, είχε συμφωνήσει να εξοπλίσει ένα κράτος - δολοφόνο, τη Σαουδική Αραβία, που εγκληματεί σε βάρος γειτονικών του λαών, αλλά παίζει και ευρύτερο ρόλο στους ανταγωνισμούς για τη διαμόρφωση της «επόμενης μέρας» στη Μέση Ανατολή.

Μόνο το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, οι αποφάσεις της οποίας δεν αναιρούνται από τις όποιες ανασκευές γίνουν κατόπιν εορτής, και ενώ έχει βουίξει ο τόπος για τα εγκλήματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Υεμένη. Οι εξοργιστικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έτσι κι αλλιώς στην Υεμένη σκοτώνονται, οπότε ας κάνουμε κι εμείς τις μπίζνες μας», δεν είναι παρά μια ακόμα επιβεβαίωση για το πόσο αδίστακτη είναι και αυτή η κυβέρνηση.

Η σκανδαλολογία των ημερών δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύψει ότι αυτές οι δοσοληψίες αποτελούν συστατικό στοιχείο της περιβόητης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας, που εξελίσσεται παράλληλα με τη βαθύτερη εμπλοκή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Αποτελούν συνέχεια των ρόλων που αναλαμβάνει το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ενάντια στους λαούς της περιοχής. Γι' αυτό πάνε χέρι χέρι με την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τη νέα βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, την ενδεχόμενη μεταφορά πυρηνικών στην Ελλάδα.

Η απάντηση του λαού σε αυτό το πραγματικό και επικίνδυνο σκάνδαλο, που είναι η στήριξη της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων τους στην περιοχή, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.

Οι κινητοποιήσεις της ΕΕΔΥΕ την ερχόμενη Κυριακή ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και η πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη δίνουν την ευκαιρία στους εργαζόμενους, στα συνδικάτα τους και τους άλλους φορείς του κινήματος, να διαδηλώσουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας, ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση και προσφυγιά.ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα Παλαιστινιακό κράτος

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, εφαρμόζοντας και την αντίστοιχη απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015, ενώ καταγγέλλει την πολύμορφη συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ.


ΣΕΛ.  3


ΕΕΔΥΕ - ΕΔΥΕΘ
Συγκεντρώσεις ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κινητοποιήσεις σήμερα σε Θεσσαλονίκη - Κρήτη

ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Νοθεία και απάτη μπροστά στις αρχαιρεσίες

ΣΕΛ.  9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 59,18% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Συμφωνία για τις μονάδες της ΔΕΗ που βγαίνουν στο «σφυρί»

ΣΕΛ.  6


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org