Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Πλούσια δράση και συγκέντρωση την Κυριακή από τη ΣΕΑΑΝ

Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο») και σε πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα αιτήματα αιχμής που προβάλλουν είναι: Οχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ. Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ. Να ανοίξει ξανά το Ιδρυμα Σκαραμαγκά. Οχι στην αποασυλοποίηση - απάτη. Επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.

Μέχρι την Κυριακή, η ΣΕΑΑΝ προχωρά σε μια σειρά δράσεων. Σήμερα στις 12 μ. οργανώνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ, Αγίου Κωνσταντίνου 8 και Σωκράτους) για τη σφαγή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Αύριο, στις 9 το πρωί, μαζί με Λαϊκές Επιτροπές, καλεί σε διαμαρτυρία στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ της Αττικής, για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους, αλλά και για φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

Προχτές, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Φάρο Τυφλών από την ΕΣΚ Τυφλών, τη ΣΕΑΑΝ και τη συμμετοχή της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης των υπηρεσιών προς τους τυφλούς, που υπηρετεί η διοίκηση του Φάρου, η οποία, για άλλη μια φορά, φρόντισε να απουσιάζει, σε αντίθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν από νωρίς εκεί. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την άμεση ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης τυφλής από τη βιβλιοθήκη και κατήγγειλαν το γεγονός ότι η διοίκηση του Φάρου Τυφλών ζητάει από τους φοιτητές να πληρώνουν για την εκτύπωση των βιβλίων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ(2018-11-30 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές των αναπηρικών επιδομάτων(2018-11-27 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας(2018-05-24 00:00:00.0)
Κινητοποίηση την Τρίτη στο Φάρο Τυφλών(2017-11-25 00:00:00.0)
Να δοθούν τώρα μαζί με έκτακτη ενίσχυση των αναπήρων(2012-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ