Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κινητοποιήσεις χτες σε Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη

Από τη διαμαρτυρία των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
Από τη διαμαρτυρία των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Παράλληλα κατήγγειλαν τις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018 και προανήγγειλαν κλιμάκωση του αγώνα τους με συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 15 Δεκέμβρη.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης παρέδωσαν το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους στον διοικητή της αρμόδιας ΥΠΕ. Αντίστοιχη κινητοποίηση, στον ΕΟΠΠΥ, πραγματοποίησαν και οι συνταξιούχοι της Αλεξανδρούπολης.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την άμεση και σύντομη πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και την πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Κρατικά νοσοκομεία με πλήρη χρηματοδότηση που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των ασθενών, στην εκπαίδευση και την έρευνα. Στο φάρμακο, κρατικός φορέας έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων από τις κρατικές μονάδες Υγείας και τα κρατικά φαρμακεία. Κατάργηση των παρακρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org