Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Παρέμβαση στην ΠΝΟ ενάντια στη νοθεία και τον εκφυλισμό

Μαζική παρέμβαση στα γραφεία της ΠΝΟ έγινε χτες από την ΠΕΜΕΝ, από εκπροσώπους της διοίκησης και μηχανικούς - μέλη του σωματείου, συνεχίζοντας τη δράση ενάντια στη νοθεία και τον εκφυλισμό που έχουν εγκαθιδρύσει στην Ομοσπονδία για λογαριασμό των εφοπλιστών οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, συνεπικουρούμενοι από αυτοαποκαλούμενους «αριστερούς»)

Τα μέλη της ΠΕΜΕΝ απαίτησαν από τον γγ της ΠΝΟ, Γ. Χαλά, να τους δοθεί αντίγραφο του πρακτικού της εκλογής του, αλλά και τα ονόματα των αντιπροσώπων που ψήφισαν στο 29ο συνέδριο της ΠΝΟ (23 και 24 Νοέμβρη). Υπενθυμίζεται ότι εφοπλιστές, κυβέρνηση και οι άνθρωποί τους στην Ομοσπονδία έφτασαν να επιστρατεύσουν ακόμα και τις δυνάμεις καταστολής προκειμένου να μετατρέψουν το συνέδριο σε παρασυναγωγή, να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς υπέρ των εφοπλιστών και να παραχαράξουν τη θέληση των ναυτεργατών.

Η απάντηση του... «εκλεγμένου» μέσα από αυτό το όργιο νοθείας, γγ της Ομοσπονδίας, στο αίτημα των μηχανικών για το πρακτικό εκλογής, ήταν πως δεν το δίνει γιατί πρόκειται για... «προσωπικά δεδομένα»!

Την ίδια απάντηση τους έδωσε ξεδιάντροπα, όταν οι μηχανικοί απαίτησαν να τους δοθούν εγγράφως οι αναλυτικές καταστάσεις των συμβάσεων (ονόματα πλοίων και εταιρειών) που έχει υπογράψει ο Γ. Χαλάς με τους εφοπλιστές και τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών, για όλα τα ελληνόκτητα πλοία με ελληνική και ξένη σημαία την περίοδο 2012 - 2017 και τον συνολικό έλεγχο εσόδων - εξόδων από τη διαχείριση των οικονομικών της ΠΝΟ κατά την ίδια 5ετή περίοδο. Οι συμβάσεις αυτές είναι οι λεγόμενες «μπλε κάρτες» που υπογράφει η ΠΝΟ και η Διεθνής Οργάνωση Μεταφορών (ITF), με τις οποίες πιστοποιούν ότι στα πλοία ισχύουν τα ελάχιστα που προβλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) και τις οποίες πουλάνε στις εταιρείες έναντι 4.000 ευρώ το πλοίο. Με αυτόν τον τρόπο ταξιδεύουν ανενόχλητα καράβια, στα οποία δεν ισχύει κανένα εργασιακό, ασφαλιστικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα...

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τη στάση του Γ. Χαλά, χαρακτηρίζοντάς τον «νόθο, εκλεγμένο με εκφυλιστικές διαδικασίες, αχυράνθρωπο των εφοπλιστών», που «συνεχίζει το βρώμικο αλισβερίσι» υπογράφοντας τις παραπάνω συμβάσεις.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό της ΠΝΟ, η ετήσια αμοιβή του Γ. Χαλά το 2016 ήταν 182.348,45 ευρώ!

Η ΠΕΜΕΝ καλεί τους ναυτεργάτες «να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, να συνεχίσουν τη δράση μέσα και έξω από τα καράβια, μέσα από την οργανωμένη πάλη να γίνουν αλλαγές σε ταξική κατεύθυνση στα σωματεία, για την ανασύνταξη του ναυτεργατικού κινήματος».

Νωρίτερα, στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης οι ναυτεργάτες μηχανικοί εξουσιοδότησαν τη διοίκηση της ΠΕΜΕΝ για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην επίθεση που δέχονται από εφοπλιστές - κυβέρνηση με τη βοήθεια των αχυρανθρώπων τους στην ΠΝΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλούν τους ναυτεργάτες σε οργάνωση και αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις(2018-07-26 00:00:00.0)
Κυρίαρχα στοιχεία η νοθεία και η υποταγή(2012-12-04 00:00:00.0)
Αντιδημοκρατικός κατήφορος και αδράνεια(2000-12-14 00:00:00.0)
Προκαλούν οι εφοπλιστές(1999-07-27 00:00:00.0)
Μια παρωδία υπό αστυνομικό κλοιό!(1997-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ