Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το χτύπημα των ΜΑΤ επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές επιδιώξεις ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων που περιφρουρούσαν την απεργία στα «Market In» στα Γιάννενα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το νέο κι απαράδεκτο χτύπημα της αστυνομίας, με 12 συλλήψεις εργαζομένων, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Ν. Εξαρχος, που περιφρουρούσαν την απεργία στα "Market In" και διεκδικούσαν τα αυτονόητα, δηλαδή την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων από την εργοδοσία του "Market In", πρώην "Καρυπίδης".

Οι εργαζόμενοι του "Market In", πρώην "Καρυπίδης", βιώνουν όλες αυτές τις μέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση τόσο με το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους από την επιχείρηση, όσο και την καταστολή από το κράτος και την αστυνομία, στο σημείο να συλλαμβάνονται συνδικαλιστές με τη διαδικασία του αυτοφώρου μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την επιθετικότητα των ΜΑΤ, που στηρίζει έτσι απροκάλυπτα την εργοδοσία του "Market In", η οποία απολύει, καταδικάζει τους εργαζόμενους στην απληρωσιά και κινείται από πάνω και νομικά εναντίον τους.

Το γεγονός ότι το σημερινό χτύπημα κατά απεργών - εργαζομένων και συνδικαλιστών έγινε σε απεργία κηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αποτελεί επίσης μια επιπλέον απόδειξη για το πώς επιδιώκει η κυβέρνηση να "κλείσει την αξιολόγηση", ποινικοποιώντας τους εργατικούς αγώνες και ξηλώνοντας το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στα "Market In", στα Γιάννινα και παντού, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συναντηθούν με την αλληλεγγύη και τις κινητοποιήσεις όλου του λαού. Να δοθεί βροντερή απάντηση με την επιτυχία της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης»(23/4/2019)
Επιδεικτική αδιαφορία για τους εργαζόμενους στα «Market In»(22/12/2017)
Μαζική και δυναμική απάντηση στην επιχείρηση χτυπήματος της απεργίας(16/12/2017)
Κινητοποίηση για τους 12 εργαζόμενους που δικάζονται για την απεργία στα «Market In»(7/12/2017)
Συστηματική η κλιμάκωση της κρατικής καταστολής(30/11/2017)
Μηνύσεις από την εργοδοσία, αστυνομική βία και συλλήψεις συνδικαλιστών(27/10/2017)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org