Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Σε συγκέντρωση ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, μέρα που ολοκληρώνεται το 18ο Συνέδριό της.

Στο κάλεσμά της ΕΕΔΥΕ αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει και εντείνει την επικίνδυνη για το λαό πολιτική όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Βήμα - βήμα αποκαλύπτονται τα όσα συμφώνησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, νέα βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, τεράστια ποσά για "αναβάθμιση" των "F-16". Αμερικανικά στρατιωτικά κλιμάκια εξετάζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλο τον ελληνικό χώρο, για νέες βάσεις.

Ολη η Ελλάδα μετατρέπεται σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Ο ελληνικός λαός εκτίθεται σε θανάσιμους κινδύνους. Ολα τα αστικά κόμματα ομοφωνούν γιατί έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η πολιτική που τσακίζει το λαό, η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα ξοδεύει τεράστια ποσά για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, πνίγεται από τις πλημμύρες, καίγεται από τις πυρκαγιές, είναι αθωράκιστη μπροστά στους σεισμούς και η εργατική - λαϊκή οικογένεια και η νεολαία πληρώνουν ολοένα και πιο ακριβά την πρόσβαση σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια...

Ανησυχούμε ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο τοποθέτησης πυρηνικών κεφαλών στον Αραξο ή οπουδήποτε αλλού. Δεν ξεγελιόμαστε από τις "διαψεύσεις" της κυβέρνησης.

Ολα αυτά πρέπει να συναντήσουν τη μαζική λαϊκή καταδίκη και εναντίωση.

Τα περί "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" και Ελλάδας κόμβου Ενέργειας και μεταφορών είναι στόχοι του μεγάλου κεφαλαίου.

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ. Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. να δώσουμε όλοι το αγωνιστικό μας "παρών" έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Να σηκώσουμε λαϊκό αγωνιστικό φράγμα, να αποκαλύψουμε τα σχέδιά τους, τον επικίνδυνο χαρακτήρα τους και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των αστικών κομμάτων που συντάσσονται στην "εθνική στρατηγική" που είναι επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα.

-- ΟΧΙ στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ.

-- Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

-- Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

-- Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

-- Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα - Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

-- Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του».

Προσυνεδριακές συσκέψεις Επιτροπών Ειρήνης

Στο μεταξύ, με την πραγματοποίηση προσυνεδριακών συσκέψεων, οι Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ στην Αττική και ολόκληρη την Ελλάδα ετοιμάζονται για το 18ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκέμβρη. Προσυνεδριακές συσκέψεις διοργανώνουν τις επόμενες μέρες:

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου, σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στο παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου (Γυφτοπούλου 2).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης, αύριο Σάββατο, 25 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής, αύριο Σάββατο, 25 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο χώρο της Επιτροπής Ειρήνης, στη Λεωφόρο Μεσογείων 403.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων της «Αγοράς Αργύρη» (Αγ. Ανδρέου 12).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις για τα 75 χρόνια απ' το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι(2020-08-04 00:00:00.0)
Στις 13 Μάη η Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης(2018-05-04 00:00:00.0)
Στις 13 Μάη η Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης(2018-05-03 00:00:00.0)
Την Κυριακή η συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ(2017-12-01 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ(2017-11-29 00:00:00.0)
Τον Δεκέμβρη το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ(2017-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ