Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Καμία επίσημη απάντηση για το αν αγνοούνται μετανάστες

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στη Μάνδρα, για τον εντοπισμό αγνοούμενων στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Ο ένας εκ των αγνοουμένων είναι άνδρας που τελευταία φορά εθεάθη κοντά στις καντίνες και από τότε αγνοείται η τύχη του. Οι πυροσβέστες επικεντρώνονται στην περιοχή του αμαξοστασίου και του ρέματος του Σαρανταπόταμου, όπου κατέληγαν οι χείμαρροι. Στις εκβολές του μάλιστα, στον κόλπο της Ελευσίνας βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες από το Λιμενικό δύο θύματα. Στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο παραμένουν για νοσηλεία με αμετάβλητη την κατάστασή τους δώδεκα άτομα, στην ορθοπεδική και στην παθολογική πτέρυγα αντίστοιχα. Μία ηλικιωμένη παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Παράλληλα, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την τύχη μεταναστών εργατών που ζούσαν και εργάζονταν είτε σε χωράφια, είτε σε βιοτεχνίες ή αποθήκες στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Χτες, ο «Ριζοσπάστης» έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως: Εχουν ανασυρθεί κι άλλοι νεκροί εκτός από τους 21 που μέχρι τώρα δηλώνεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους; Γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές αν υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι εκτός από τον έναν που αναφέρεται και για τον οποίο γίνονται έρευνες; Παρ' όλα αυτά δεν δόθηκε προς το παρόν καμία απάντηση από αρμόδιους φορείς.

Οπως γράψαμε στο χτεσινό δημοσίευμα, μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν στην περιοχή, οι οποίες έχουν φτάσει στον «Ριζοσπάστη», αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα! Η ανησυχία και οι φόβοι για τα χειρότερα, που εκφράζονται, επικρατούν εδώ και μέρες σε γειτονιές όπου κατοικούν μετανάστες εργάτες και συγκεκριμένα Πακιστανοί, ορισμένοι από τους οποίους δηλώνουν ότι έχουν να δουν αρκετές μέρες κάποιους συμπατριώτες τους.

Εξάλλου, χτες, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αποτελούμενη από τους προέδρους των Ομοσπονδιών Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Τροφίμων - Ποτών, Τύπου - Χάρτου και Φαρμάκου - Καλλυντικού, που συναντήθηκε με την υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, έθεσε το ζήτημα των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη συγκεκριμένη περιοχή και μέχρι τώρα - κατά περίεργο τρόπο - δεν έχει υπάρξει κανένα επίσημο στοιχείο για την τύχη τους, αν υπάρχουν θύματα ανάμεσά τους. Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, η απάντηση της υπουργού ήταν ότι «δεν γνωρίζει» και ότι περιμένει να ολοκληρωθεί το έργο της Πυροσβεστικής.

Καταγραφή ζημιών

Στο μεταξύ, τα πληγέντα κτίρια, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών, ανέρχονται σε 1.385. Οι διενεργηθείσες αυτοψίες από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου έφτασαν τις 1.815. Οπως προέκυψε, στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας 1.004 από τα 1.406 κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Αναλυτικά πρόκειται για 775 κατοικίες, 107 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 114 αποθήκες - υπόγεια. Στο δήμο Μεγαρέων και στη Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου διεξήχθησαν συνολικά 400 αυτοψίες, και τα 381 από τα κτίρια που ελέγχθησαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 242 κατοικίες, 36 επαγγελματικοί χώροι, 3 δημόσια κτίρια και 100 αποθήκες - υπόγεια.

Επίσης, περιορίζεται από χτες μέχρι και τις 23/12 για λόγους οδικής ασφάλειας, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία, μηχαν. έργων) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ανώνυμης συνδετήριας οδού του νοτίου παραδρόμου της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ