Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Σε συγκέντρωση ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, μέρα που ολοκληρώνεται το 18ο Συνέδριό της, στις 5 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και μεταξύ άλλων τονίζει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει και εντείνει την επικίνδυνη για το λαό πολιτική όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, με την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Βήμα βήμα αποκαλύπτονται τα όσα συμφώνησε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, νέα βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, τεράστια ποσά για "αναβάθμιση" των "F-16". Αμερικανικά στρατιωτικά κλιμάκια εξετάζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, για νέες βάσεις.

Ολη η Ελλάδα μετατρέπεται σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Ο ελληνικός λαός εκτίθεται σε θανάσιμους κινδύνους. Ολα τα αστικά κόμματα ομοφωνούν, γιατί έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η πολιτική που τσακίζει το λαό, η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος (...) Τα περί "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" και Ελλάδας "κόμβου Ενέργειας και μεταφορών" είναι στόχοι του μεγάλου κεφαλαίου.

Ολα αυτά πρέπει να συναντήσουν τη μαζική λαϊκή καταδίκη και εναντίωση.

(...) Να σηκώσουμε λαϊκό αγωνιστικό φράγμα, να αποκαλύψουμε τα σχέδιά τους, τον επικίνδυνο χαρακτήρα τους και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των αστικών κομμάτων που συντάσσονται στην "εθνική στρατηγική", που είναι επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα.

  • ΟΧΙ στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα - Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό αφέντη στον τόπο του».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση της Κυριακής απευθύνουν με ανακοινώσεις τους το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Αύριο η κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), αύριο, Πέμπτη 30 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC, που εδρεύει στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ καλεί τον εργαζόμενο λαό να σηκώσει λαϊκό αγωνιστικό φράγμα στις επικίνδυνες συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, να απαιτήσει: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμιά αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα. Να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό αφέντη στον τόπο του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ