Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την άσκηση βίας από αστυνομικούς σε στέλεχος του Κόμματος

Τη σωματική βία που ασκήθηκε από αστυνομικούς στον Λεωνίδα Σακκά, στέλεχος του ΚΚΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Η επίθεση στον Λ. Σακκά έγινε με αφορμή τη διαμαρτυρία του στους αστυνομικούς που εκείνη την ώρα χτυπούσαν έναν μετανάστη. Μάλιστα, ένας από αυτούς απείλησε το στέλεχος του Κόμματος με φασιστικά υπονοούμενα.

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική άσκηση σωματικής βίας από αστυνομικούς ενάντια στον Λεωνίδα Σακκά, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρο του Σωματείου Τύπου - Χάρτου, γιατί διαμαρτυρήθηκε για τον ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Καταγγέλλουμε επίσης το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας του Λεωνίδα Σακκά και άλλων μελών του ΚΚΕ, που στην εξέλιξη έφτασαν στο σημείο του περιστατικού, ένας από τους αστυνομικούς, απευθυνόμενος απειλητικά στον Λεωνίδα Σακκά, είπε "έχεις εσύ οργάνωση, αλλά έχω κι εγώ"!

Για όλα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, η Κομματική Οργάνωση Αττικής έχει ήδη κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στους υπεύθυνους του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, καταγγέλλοντας τον ξυλοδαρμό του συντρόφου, όπως και τα φασιστικά υπονοούμενα του αστυνομικού. Ζητήσαμε επίσης να διαλευκανθεί άμεσα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον πραγματοποιεί, εκτρέφει ή ανέχεται τέτοια φαινόμενα. Για τα παραπάνω είναι σε εξέλιξη Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ