Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οι λαοί διδαγμένοι, θα ξαναβρούν το δρόμο τους. Το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός»

Απάντηση στην αντικομμουνιστική υστερία του Ευρωκοινοβουλίου

Αποφασιστική απάντηση στο χυδαίο αντικομμουνισμό των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου έδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση, χτες, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην παρέμβασή του τόνισε τα παρακάτω:

«Υπερασπιζόμαστε το σοσιαλισμό, που σε λίγα χρόνια έλυσε μεγάλα προβλήματα που παραμένουν άλυτα στον καπιταλισμό. Κατάργησε την ανεργία, την εκμετάλλευση. Γνώρισε στους λαούς τι σημαίνει μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δωρεάν Υγεία - Παιδεία για όλους, πάμφθηνη κατοικία, σιγουριά για το μέλλον.

Το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζεστε σημαίνει εργασιακή γαλέρα, ουρές ανέργων, μόνιμη ανασφάλεια, πλειστηριασμοί, άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια.

Στο σοσιαλισμό οι λαοί έζησαν μονιασμένοι ειρηνικά για δεκαετίες. Το σύστημά σας στάζει αίμα από τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, με Χιροσίμες, διαμελισμένα κράτη, προσφυγιά.

Ο σοσιαλισμός νίκησε το τέρας του φασισμού, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και ο φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού. Η δημοκρατία που προβάλλετε είναι η δικτατορία των μονοπωλίων.

Η λάσπη, ο αντικομμουνισμός, οι απαγορεύσεις που επιστρατεύουν οι υποστηρικτές και απολογητές του καπιταλισμού δείχνουν το φόβο τους. Οι λαοί διδαγμένοι, θα ξαναβρούν το δρόμο τους. Το σάπιο σύστημά σας είναι το παλιό.

Το μέλλον του κόσμου είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org