Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κλέβουν δέκα απ' τους εργαζόμενους, δίνουν ένα στους εξαθλιωμένους

Ανακοίνωση για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος»

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη διανομή του λεγόμενου «κοινωνικού μερίσματος»:

«Η κυβέρνηση προκαλεί με τις διακηρύξεις της για τη διανομή του λεγόμενου "κοινωνικού μερίσματος". Κλέβουν δέκα απ' τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, δίνουν πίσω ένα στον εξαθλιωμένο και παριστάνουν τον ευεργέτη.

Η κυβερνητική προπαγάνδα περί "δίκαιου που έγινε πράξη" προσπαθεί να συγκαλύψει ποιος πληρώνει την "υπεραπόδοση" των μέτρων. Η υπεραπόδοση είναι το αποτέλεσμα της αφαίμαξης του λαού, που κυριολεκτικά μάτωσε και συνεχίζει να ματώνει κάτω απ' το βάρος μιας αβάσταχτης φορολογίας, γιγαντιαίων ασφαλιστικών εισφορών, της εκτίναξης των έμμεσων φόρων, αλλά και της ισοπέδωσης των κοινωνικών παροχών, των κουρεμένων συντάξεων.

Τα τεκμήρια φορολόγησης οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να δουν αυξήσεις στους φόρους εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ. Οι αυξήσεις στην έμμεση φορολογία, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ, ακόμα και στα ακριτικά νησιά, οδήγησαν σε αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας σχεδόν 1.000 ευρώ ανά οικογένεια. Οι ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων έχουν εκτιναχθεί, ενώ οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς.

Απαιτεί απύθμενο θράσος να ζητάς απ' όλους αυτούς που πλήρωσαν και πληρώνουν χιλιάδες ευρώ παραπάνω φόρους, ασφάλιστρα και μειωμένες κοινωνικές παροχές, να ικανοποιηθούν με επιστροφές μερικών εκατοντάδων ευρώ, που δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε καν τα έξοδα ενός μήνα.

Παράλληλα, η πολιτική εξαπάτησης της κυβέρνησης περνά σε ανώτερο επίπεδο, όταν εμφανίζει ως "κοινωνικό μέρισμα" ένα τμήμα του κυβερνητικού χρέους προς τους συνταξιούχους, δηλαδή ποσά που παρανόμως βρίσκονται στα κυβερνητικά ταμεία και δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στο δημοσιονομικό πλεόνασμα ή την επιδότηση προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να στηρίξει την κερδοφορία των πράσινων ομίλων ΑΠΕ, που πωλούν στη ΔΕΗ πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ανακοίνωση του "μερίσματος" γίνεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζει το νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, που τσακίζει και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που φέρνει στη Βουλή έναν προϋπολογισμό φοροληστείας, που εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ενώ επιχειρεί να χτυπήσει τα συνδικάτα βάζοντας στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία.

Το κυβερνητικό παραμύθι για τη λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη, που αναμασούν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πως τάχα η ανάπτυξη θα φέρει ανακούφιση του λαϊκού κόσμου, καταρρέει μπροστά στη βαρβαρότητα που καθημερινά ζει ο λαός, για τη διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων. Αποδεικνύεται πως η ανάπτυξη, η καπιταλιστική κερδοφορία, η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, για να εξασφαλίσει αυτήν την κερδοφορία παίρνοντας γι' αυτό τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ και γενικότερα της άρχουσας τάξης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στη θρασύτατη κυβερνητική προσπάθεια να κάνει το άσπρο μαύρο. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να αντισταθούν συνολικά στη στρατηγική του κεφαλαίου, που προωθεί η κυβέρνηση παλεύοντας για την υπογραφή ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και κάλυψη των απωλειών, μεταφορά των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο, ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ