Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη η μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ, και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση

Στις 26 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ, για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στην εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Η εκδήλωση, που θα αποτελέσει την κορύφωση μιας πλούσιας πολιτικής δραστηριότητας, με δεκάδες εκδηλώσεις στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό. Οι εξορμήσεις με την πρόσκληση και το κάλεσμα της ΚΕ για μαζική συμμετοχή είναι καθημερινές στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες, ενώ διαρκείς είναι και οι πρόβες για το μεγάλο πολυθέαμα που θα απολαύσουν οι συγκεντρωμένοι. Στην αρένα του ΣΕΦ οι δεκάδες συντελεστές θα ζωντανέψουν τις συγκλονιστικές στιγμές της Επανάστασης, αλλά και πλευρές της μαχητικής προετοιμασίας των μπολσεβίκων τα χρόνια πριν το '17. Επίσης, οι δεκάδες συντελεστές θα ξεδιπλώσουν τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε όλους τους τομείς, αλλά και τις ανεπάρκειες και τις αντιφάσεις που έκαναν δυνατή την επικράτηση της αντεπανάστασης.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά την ομιλία θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Ριντ «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Μεταφορών Αττικής καλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα της ΚΟ Πειραιά (πλ. Κοραή) με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 19 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., η ΤΕ Φλώρινας οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Φλώρινας. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Την Τετάρτη 22 Νοέμβρη:

Στις 6.30 μ.μ, η Τομεακή Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Σερρών. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η ΚΟΒ Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής καλεί στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20-22), σε εκδήλωση με θέμα «Οι κόκκινοι καρποί του Οκτώβρη στην Τέχνη και τον Πολιτισμό». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Το Σάββατο 25 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., η ΚΟ Καρύστου καλεί σε εκδήλωση στο Γιοκάλειο Ιδρυμα, με τίτλο «Ο καπιταλισμός είναι το χθες... Ο Σοσιαλισμός είναι το αύριο!». Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας και Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα από συγκρότημα της ΚΝΕ με τίτλο «Οταν νικάνε οι εργάτες», ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org