Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαιοφόρος του αισχρού αντικομμουνισμού το Ευρωκοινοβούλιο

Μια ακόμα αισχρή και ανιστόρητη συζήτηση οργάνωσε χτες το Ευρωκοινοβούλιο, με θέμα «Η κληρονομιά του ολοκληρωτισμού της επανάστασης των Μπολσεβίκων του 1917», αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σημαιοφόρο του χυδαίου αντικομμουνισμού, της εξίσωσης του τέρατος του φασισμού/ναζισμού - γνήσιου παιδιού της καπιταλιστικής βαρβαρότητας - με τον κομμουνισμό, της παραχάραξης και ωμής διαστρέβλωσης της Ιστορίας.

Αποφασιστική απάντηση στον αντικομμουνισμό έδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την τοποθέτησή της στη συζήτηση, αποκαλύπτοντας τη συκοφάντηση, τα ανιστόρητα ψέματα, την ιστορική διαστρέβλωση, προβάλλοντας τις τεράστιες κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό, σε αντίθεση με τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν στον καπιταλισμό, τονίζοντας την επικαιρότητα και την αναπόφευκτη ιστορική αναγκαιότητα της επικράτησης του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Η πρωτοφανής σύμπνοια των τοποθετήσεων των αστικών πολιτικών κομμάτων, που η μία συμπλήρωνε την άλλη, στην ίδια αντικομμουνιστική εξαλλοσύνη, και με τα ίδια κατασκευασμένα «επιχειρήματα» περί «μπολσεβίκικου πραξικοπήματος», «διώξεων» κ.ο.κ., απέδειξε ότι αυτό που ενώνει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου είναι το μίσος τους ενάντια στην εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα και πάνω απ' όλα την πολιτική τους πρωτοπορία, τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τους κομμουνιστές, την πάλη τους για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Από κοντά κι η ΝΔ, που με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Μ. Κεφαλογιάννη στην ίδια γραμμή, επανέλαβε τα τερατώδη ψέματα περί των θυμάτων του κομμουνισμού, μιλώντας προκλητικά για «πραξικόπημα», ενώ υπερασπίστηκε την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό καθώς και το απαράδεκτο αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και όλη την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ.

Στην αντικομμουνιστική υστερία τους επιχείρησαν προκλητικά να ταυτίσουν, όπως έκανε και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τίμμερμανς, την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση με τα εγκληματικά φασιστικά καθεστώτα, με τους τζιχαντιστές και τους φανατικούς ισλαμιστές, που οι ίδιοι δημιούργησαν και εξόπλισαν για να υπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματά τους, τους πολέμους, το αιματοκύλισμα των λαών. Μίλησαν μέχρι και για εγκλήματα πολέμου (!) των μπολσεβίκων, προφανώς εννοώντας τη συντριβή των ναζί και των συνεργατών τους. Ζήτησαν μάλιστα δίκες για τους κομμουνιστές, ανάλογες με αυτές της Νυρεμβέργης για τους ναζί, και την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, που ήδη είναι σε εφαρμογή σε μια σειρά χώρες της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για την επιχείρηση καθιέρωσης «ευρωπαϊκής μέρας» αντικομμουνισμού στην ΕΕ(2021-08-21 00:00:00.0)
Οσο αντικομμουνιστικό μελάνι και να χύσει η ΕΕ δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την Ιστορία των λαών(2020-01-18 00:00:00.0)
Σάπιες «αξίες» και «αρχές»...(2019-05-14 00:00:00.0)
Αναπαράγουν όλη την αντικομμουνιστική σαβούρα(2017-08-29 00:00:00.0)
Κείμενο καταδίκης της αντικομμουνιστικής φιέστας στην Εσθονία(2017-08-29 00:00:00.0)
Να μην υπογράψει ο Ουκρανός Πρόεδρος τον αντικομμουνιστικό νόμο(2015-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ