Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ»
Κομμάτι του παζλ στον ευρύτερο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό

Στη συζήτηση για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση ενόψει της Συνόδου του Νοεμβρίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας στην ομιλία του:

«Ο πολυπλόκαμος μηχανισμός και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που στήνει η ΕΕ στο "μαλακό" υπογάστριο της Ρωσίας με την επωνυμία "Ανατολική Εταιρική Σχέση" συνοδεύεται με πλήθος σαθρών προσχημάτων: "αντιμετώπιση της διαφθοράς", "καταπολέμηση τρομοκρατίας", "εδραίωση της δημοκρατίας" κ.ά.

Τα μέσα γνωστά: συγκέντρωση στρατευμάτων με ή και χωρίς το ΝΑΤΟ, διείσδυση μονοπωλίων σε νέες αγορές, κυρώσεις, κλαίουσες καλοθρεμμένες με ευρωκονδύλια ΜΚΟ.

Επίδικο; Ποια ιμπεριαλιστική δύναμη, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία ή Κίνα, ποιοι μονοπωλιακοί όμιλοι θα ελέγξουν αγορές, πηγές Ενέργειας και δρόμους μεταφοράς της.

Πρόκειται μόνο για ένα κομμάτι του παζλ στον ευρύτερο ανταγωνισμό που μαίνεται σε Μ. Ανατολή, Βαλκάνια, ΝΑ Μεσόγειο, Αφρική, Αρκτική.

Στο παιχνίδι κι η ελληνική κυβέρνηση, εμπλέκοντας το λαό μας σε περιπέτειες για την αναβάθμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης.

Οι λαοί να μην πληρώσουν με το αίμα τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Με την πάλη τους να διεκδικήσουν να γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν οι ίδιοι και τον καρπώνονται μια χούφτα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ