Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν μπορούν...

Οι τερατολογίες, οι συκοφαντίες, τα χυδαία ψέματα περί «100 εκατομμυρίων νεκρών (!) από τον κομμουνισμό», η πιο ανιστόρητη αντιστροφή της ιστορικής πραγματικότητας και όλα τα υπόλοιπα που ακούστηκαν στη χτεσινή συζήτηση που οργάνωσε το Ευρωκοινοβούλιο, δεν μπορούν να σβήσουν από τη συλλογική ιστορική μνήμη τα τεράστια επιτεύγματα της ΕΣΣΔ και των άλλων χωρών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις των εργαζομένων, που αποτελούν άπιαστο όνειρο για τους εργάτες στον καπιταλισμό: Την εξαφάνιση της ανεργίας, την καθολική εξασφάλιση δωρεάν στέγασης, εκπαίδευσης, Υγείας, Πρόνοιας, της απόλαυσης των πολιτιστικών αγαθών, των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, την προστασία του παιδιού και της μητρότητας, την ισοτιμία γυναικών και ανδρών, την ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον, την αδελφική συμβίωση των λαών, την πραγματική ελευθερία από την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την κοινωνική αδικία, την εργατική εξουσία.

Οι αστοί, το πολιτικό προσωπικό τους, οι αστικές κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, όπως η ΕΕ, ξέρουν πολύ καλά ότι το καθεστώς της εκμεταλλευτικής βαρβαρότητας βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, γεννάει καθημερινά τις προϋποθέσεις της ανατροπής του. Με τέτοιου είδους συζητήσεις, ψέματα και λάσπη επιχειρούν να αθωώσουν, να δικαιολογήσουν και να υπερασπίσουν τη δικτατορία των μονοπωλίων, τα εγκλήματα του καπιταλισμού. Να ξορκίσουν τους φόβους τους.

Το φάντασμα του κομμουνισμού συνεχίζει να πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ. Ο 21ος αιώνας θα επιβεβαιώσει τους εφιάλτες των αστών, την εποχή νέων μεγάλων κοινωνικών επαναστάσεων, πιο ώριμων, διδαγμένων από την πρώτη προσπάθεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, που θα σαρώσουν οριστικά το καπιταλιστικό σύστημα, εδραιώνοντας το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ