Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Δηλώσεις θράσους και υποκρισίας

Την κήρυξη εθνικού πένθους ανακοίνωσε χτες βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του, στο οποίο καμώθηκε τον ανήξερο για τις αιτίες της καταστροφής, προσπερνώντας ότι αυτές οφείλονται στην ανυπαρξία υποδομών. Στους πληγέντες υποσχέθηκε συνέχιση των επιχειρήσεων για έρευνα και διάσωση, αξιοποίηση κλειστών χώρων ώστε να στεγαστούν όσοι έμειναν άστεγοι και εμπεριστατωμένη έρευνα για να εντοπιστούν οι αιτίες της καταστροφής, όπως και άμεσα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε όσα έγιναν χτες στη Μάνδρα «ανείπωτη τραγωδία». Πρόσθεσε ότι «η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μίλησε επίσης για τραγωδία. Συμπλήρωσε ότι «η Πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει ό,τι μέσο διαθέτει για να βοηθήσει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα έκφρασης της κεντροαριστεράς Ν. Ανδρουλάκης δήλωσε «συγκλονισμένος από την απίστευτη τραγωδία». Ζήτησε «να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, να βοηθηθούν οι πληγέντες και να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης είπε ότι «το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org