Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πολύμορφη δράση από Αγροτικές Ομοσπονδίες και Συλλόγους

Συνεχίζονται οι κατά τόπους συσκέψεις που θα κορυφωθούν στις 17 Δεκέμβρη, με σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Λάρισα

Από την κινητοποίηση στο ΚΕΑΟ της Λαμίας
Από την κινητοποίηση στο ΚΕΑΟ της Λαμίας
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η περιφερειακή σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στον Πύργο. Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο απόφασης που έλαβε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και ανάλογες θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά το επόμενο διάστημα. Μετά την ολοκλήρωσή τους, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, όπου θα οριστικοποιηθούν το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των πανελλαδικά συντονισμένων κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη του Πύργου, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, των Αγροτικών Συλλόγων Ωλενίας Αχαΐας, Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Επιβεβαιώθηκε η σύμπλευση με το αγωνιστικό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, υπογραμμίστηκε η ανάγκη μαζικοποίησης των Αγροτικών Συλλόγων και η διεξαγωγή τοπικών συσκέψεων σε χωριά του νομού τις επόμενες μέρες, όπου θα ληφθούν αποφάσεις και για τη διενέργεια κινητοποιήσεων.

Περιφερειακή σύσκεψη διοργανώνει επίσης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου την Κυριακή 12/11, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην Τρίπολη, στις 12 το μεσημέρι. Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της προς τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής, «ένα χρόνο τώρα δίνουμε τη μάχη ανάδειξης των προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά».

Καλεί σε συσπείρωση «στο δρόμο του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με συγκρότηση νέων Συλλόγων σε χωριά, την ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων, με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων με συσκέψεις και περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων ανά περιοχή, συντονίζοντας παράλληλα τον αγώνα μας».

Κινητοποιήσεις σε Λαμία και Αίγιο

Παράλληλα, συνεχίζεται η πολύμορφη δράση Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων. Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των γραφείων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στη Λαμία πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, διαμαρτυρόμενοι για τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης που ξεκίνησε το τοπικό ΚΕΑΟ εναντίον αγρότη της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία τονίζει ότι «οι κατασχέσεις αποτελούν καταδικαστικές αποφάσεις σε βίαιο ξεκλήρισμα. Εκδίδονται κατόπιν εντολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και κομμάτων που ψήφισαν αυτό το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο που δίνει το δικαίωμα στο ΚΕΑΟ, στις τράπεζες και τις εφορίες να αρπάζει το βιος μας και να το χαρίζει στα κοράκια που καραδοκούν να κερδοφορήσουν από τη φτώχεια μας».

Παράλληλα, απαιτεί να διαγραφούν τα πρόστιμα και οι τοκογλυφικές προσαυξήσεις, να διακανονιστεί το χρέος του συναδέλφου τους σύμφωνα με το πραγματικό του εισόδημα. Σε αντίθετη περίπτωση, «την αντίδρασή μας θα την αντικρίσουν άμεσα», σημειώνει η Ομοσπονδία και καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, την εργατιά και τις λαϊκές οικογένειες να είναι σε επαγρύπνηση.

Παράλληλα, με κεντρικό αίτημα την κατάργηση όλων των διοδίων, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» καλεί σε συγκέντρωση στα διόδια Ελαιώνα, την Κυριακή 12 Νοέμβρη στις 12 μ., με προσυγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Αιγίου, στις 11.30 π.μ. Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η περίφημη "δίκαιη ανάπτυξη" που εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μεταφράζεται για μας τους μικρομεσαίους αγρότες στη νέα αύξηση της φορολογίας των αγροτικών νοικοκυριών, στις αυξημένες εισφορές σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στο ΦΠΑ, στο υψηλό κόστος παραγωγής και στις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, και στα υπέρογκα διόδια της Ολυμπίας Οδού, που επιβαρύνουν επιπλέον τους μικρομεσαίους αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Το συνεπές αγροτικό κίνημα απαιτεί: Την κατάργηση τώρα όλων των πλευρικών διοδίων, τη μείωση κατά 50% στους κεντρικούς σταθμούς, επιπλέον εκπτώσεις για όσους κινούνται μέσα στο 10ωρο πάνω στις νέες μειωμένες τιμές, δωρεάν διέλευση των ανέργων και των πολύτεκνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ