Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατά 34,54% καλύπτεται το πανελλαδικό πλάνο

Στο 34,54% έφτασε χτες, μετά το 2ο «κλείσιμο», η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη. Διανύοντας πλέον τη δεύτερη βδομάδα από την έναρξη της μεγάλης μάχης, όλες οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη να ενισχύσει το Κόμμα της.

Η κατάταξη των Οργανώσεων

Σε ό,τι αφορά την κατάταξη των Οργανώσεων, στην πρώτη θέση παραμένει η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με ποσοστό κάλυψης του πλάνου 39,03% και στη δεύτερη θέση η ΚΟ Αττικής με 37,85%, ενώ στην τρίτη θέση πέρασε η ΚΟ Πελοποννήσου με 37,56%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Κομματικές Οργανώσεις:

Δυτικής Ελλάδας με 37,21%, Αν. Στερεάς - Εύβοιας με 34,89%, Κεντρικής Μακεδονίας με 34,11%, Αιγαίου με 33,67%, Εξωτερικού με 32,03%, Θεσσαλίας με 31,03%, Κρήτης με 27,51%, Ηπείρου με 27,49% και Δυτικής Μακεδονίας με 21,80%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 30% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 37,27%.

Στα καλέσματα σε άμιλλα ανάμεσα σε Οργανώσεις του Κόμματος προστίθεται και το κάλεσμα που απευθύνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας στην ΚΟ Αττικής, σημειώνοντας: «Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης. Για να βγει το Κόμμα μας πολλαπλά ενισχυμένο και από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει την πάλη κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την ανατροπή, την εργατική - λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό!».

Στο μεταξύ, θετικά απαντά η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας στην πρόσκληση σε άμιλλα που της απηύθυνε την περασμένη βδομάδα η ΚΟ Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι η άμιλλα θα συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, στη γενικότερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ προκήρυξε την πανελλαδική άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟ. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Κόμματος, με αναμνηστικές πλακέτες φιλοτεχνημένες από καλλιτέχνες μας και με τα παρακάτω βραβεία: Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος και τεχνολογικός εξοπλισμός. Για τη 2η Οργάνωση: Τεχνολογικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής απ' το Αρχείο του Κόμματος. Για την 3η Οργάνωση: Τεχνολογικός εξοπλισμός».

Ανάμεσα στα ενθαρρυντικά στοιχεία της Οικονομικής Εξόρμησης είναι η ενίσχυση που προσφέρουν στο ΚΚΕ φαντάροι που υπηρετούν στην Κύπρο. Στο γράμμα τους αναφέρουν: «Με αφορμή τη 2μηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, φαντάροι από στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο συγκεντρώσαμε 60 ευρώ και τα προσφέρουμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας προς τιμήν του εορτασμού των 100 χρόνων της Οκτωβριανής Επανάστασης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ