Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ταυτοποιήθηκε η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Την ταυτοποίηση της επίθεσης εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε χτες η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές και συγκριτικές εξετάσεις στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα πολεμικό τυφέκιο «Καλάσνικοφ», διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

Το ίδιο είχε χρησιμοποιήθηκε στις ένοπλες επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στις 25/5/2014, των γραφείων της πρεσβείας του Μεξικού στις 31/7/2016 και σε βάρος των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Γενάρη. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από τη λεγόμενη «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ οι αστυνομικοί της «Αντιτρομοκρατικής» που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το «Βήμα», οι διωκτικές αρχές αναζητούν ως δράστη της επίθεσης έναν μαυροφορεμένο άνδρα, ύψους 1,85, ο οποίος φέρεται να ταιριάζει και στο άτομο που είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη επίθεση στον ίδιο χώρο. Οι αρχές εκτιμούν πως από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι σφαίρες καρφώθηκαν σε τοίχο δίπλα από την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και σε κολώνα με πινακίδα της Τροχαίας, ενώ ο αστυνομικός που αντιλήφθηκε το περιστατικό ενημέρωσε εγκαίρως τους συναδέλφους του να καλυφθούν.

Στο μεταξύ, και χτες η επίθεση αξιοποιήθηκε ως «ντεκόρ» στις αντιπαραθέσεις των αστικών κομμάτων (βλ. σελ. 8) για το ποιος είναι ικανότερος να υλοποιήσει το δόγμα «νόμος και τάξη».

ΚΚΕ: Ενέργεια που λειτουργεί προβοκατόρικα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τη σχετική αντιπαράθεση:

«Η επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις έξω απ' τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα απ' τις όποιες επιδιώξεις της, είναι μια ενέργεια που λειτουργεί προβοκατόρικα, γιατί αφενός καλλιεργεί τον αποπροσανατολισμό απ' τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και την ανάγκη οργάνωσης της πάλης, αφετέρου ρίχνει νερό στο μύλο όσων θέλουν να καλλιεργήσουν κλίμα καταστολής, που στρέφεται σε τελική ανάλυση σε βάρος του λαού και του κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ