Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Με ατζέντα τάξη, ασφάλεια και «κόκκινα» δάνεια

Ψηλά στην ατζέντα της κρατά η ΝΔ τα θέματα της λεγόμενης «ασφάλειας», αξιοποιώντας προβοκάτσιες όπως την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας πάντα κατά νου νέα μέτρα καταστολής ενάντια στο οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και την παραπέρα θωράκιση της εξουσίας του κεφαλαίου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, με δήλωσή του χτες, θύμισε ότι στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή έθεσε στον πρωθυπουργό ζητήματα που σχετίζονται με την «αυξημένη ανομία και την εγκληματικότητα». Οτι μίλησε για «τις επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από τις φυλακές 2.000 κρατούμενους, που είχαν καταδικασθεί για κακουργήματα, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν». Για «την ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας». Για «τις περιπολίες της αστυνομίας, που έχουν περιοριστεί δραματικά». Για «την απαράδεκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων». Για «τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις συμπεριφορές τραμπούκων στα Πανεπιστήμια, τους οποίους η κυβέρνηση καταγγέλλει στα λόγια, ενώ στην πράξη τους προστατεύει».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «απάντησε με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες», αλλά χρειάστηκαν τρεις μόνο μέρες για τη νέα επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε «μια ακόμη έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του (...) Αντί να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν (...) Και ας λύσουν, επιτέλους, τα χέρια της αστυνομίας η οποία, όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της».

Προανήγγειλε, τέλος, ότι η ΝΔ θα καταθέσει άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Εξάλλου, και σε άλλο ένα ζήτημα που αφορά τη λειτουργία της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας και το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων που καίει το κεφάλαιο, από τη ΝΔ διακινείται ότι σήμερα, στο 4ο προσυνέδριό της στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει «μια αξιόπιστη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για να επιβιώσουν οι υγιείς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τα "κόκκινα" δάνεια και την κυβερνητική γραφειοκρατία» και ότι «αντί της χρονοβόρου διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των ατελείωτων δικαιολογητικών που υποχρεώνονται να συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις, θα προτείνει να υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και του οφειλέτη, η οποία θα συμπαρασύρει και όλα τα άλλα τυχόν χρέη τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία», με ό,τι αυτό σημαίνει για εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, διακινείται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα εξειδικεύσει και την πρότασή του για επιστροφή στους πολίτες του περιλάλητου υπερπλεονάσματος, που ήρθε ως αποτέλεσμα της δυσβάσταχτης φορολογίας και των «τσεκουριών» σε Υγεία, Πρόνοια, επιδόματα. Οτι θα εξειδικεύσει τις προτάσεις της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ και «αποπληρωμή τμήματος των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλαγή σκυτάλης στον αντιλαϊκό κατήφορο(2019-07-09 00:00:00.0)
«Κατηγορώ» για τις λεγόμενες φυλακές Υψίστης Ασφαλείας(2014-11-14 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η απεργία πείνας των κρατουμένων(2014-07-02 00:00:00.0)
Νέα πυρκαγιά - πρόκληση στη Συλίμνα(2000-01-18 00:00:00.0)
Υποπτη πυρκαγιά στη Συλίμνα(1998-10-23 00:00:00.0)
Δε θέλουν κι άλλες φυλακές(1996-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ