Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΕ
Συνεργασία με ΝΑΤΟ για την «τρομοκρατία»

Σε έναν άτυπο συντονισμό των δύο ιμπεριαλιστικών κέντρων μεταξύ τους, λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, ολοκληρώθηκε χτες στις Βρυξέλλες η διήμερη Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

Επισήμως, οι κύριες θεματικές ενότητες οι οποίες συζητήθηκαν στη Σύνοδο αφορούσαν: Τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία της ΕΕ (Permanent Structure Cooperation - PESCO). Τις τρέχουσες, κύριες και υποστηρικτικές, επιχειρήσεις της ΕΕ. Τη «συνεργασία» ΕΕ - ΝΑΤΟ. Την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε διεθνές επίπεδο και την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης». Την εκλογή του νέου προέδρου του οργάνου - εξελέγη ο Ιταλός Κλ. Γκρατζιάνο, που αναλαμβάνει καθήκοντα το φθινόπωρο του 2018, στη θέση του Ελληνα στρατηγού Μ. Κωσταράκου.

Δίνοντας και το κλίμα των συζητήσεων, ο μετέχων στη Σύνοδο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκης, τόνισε μεταξύ άλλων στις παρεμβάσεις του ότι «είναι επιθυμητή η συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ με σκοπό την επίτευξη πρακτικών αποτελεσμάτων επ' ωφελεία τόσο των δύο Οργανισμών όσο και των πολιτών των κρατών - μελών τους», καθώς και ότι «η αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απαιτεί τη λήψη μέτρων πρόληψης διείσδυσης τρομοκρατών στην ΕΕ διά μέσου των μεταναστευτικών ροών».

Πρόσθεσε πως «στρατηγικός παράγων επιτυχίας της επιχείρησης EUNAVFORMED (σ.σ. ναυτική επιχείρηση της ΕΕ) στην Κεντρική Μεσόγειο είναι η ανάπτυξη συνεργασίας στους τομείς ανταλλαγής πληροφοριών με τη Frontex και τη Europol, με σκοπό την αποτελεσματική ανάσχεση των δικτύων λαθραίας διακίνησης ανθρώπων» και πως «η συνέχιση της επιχείρησης ALTHEA (σ.σ. επιχείρηση της ΕΕ στη Βοσνία), σε συνδυασμό με την ευρωατλαντική προοπτική της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε σειρά επαφών, μεταξύ άλλων με τον ανώτατο ΝΑΤΟικό Διοικητή στην Ευρώπη, Αμερικανό στρατηγό Κ. Σκαπαρότι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεβάζουν στροφές για ιμπεριαλιστικά σχέδια - «εσωτερική ασφάλεια»(2017-05-14 00:00:00.0)
Απλωσε το χάρτη των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων(2016-11-09 00:00:00.0)
Διήμερο αποφάσεων για το πώς προχωρά η διασύνδεση με ΝΑΤΟ(2016-11-05 00:00:00.0)
Κινητικότητα με άξονα την εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών σχεδίων(2016-10-19 00:00:00.0)
Αποφάσεις για τις επόμενες στρατιωτικές προτεραιότητες των μονοπωλίων της ΕΕ(2014-11-15 00:00:00.0)
Το παράρτημα του ΝΑΤΟ σε δράση(2007-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ